Először kapott betekintést a média az észak-olaszországi Bergamo városának kórházába, ahol a Sky News csapata első kézből tapasztalhatta meg, hogy milyen egy igazi katasztrófahelyzet- írja a Hirado.hu

A koronavírus-betegségben szenvedők száma meghaladja az észak-olaszországi kórházak teljesítőképességét, és ez hamarosan az állam többi részén is bekövetkezhet.

A XXII. Papa Giovanni kórház az egyik legfejlettebb Európában, de még ez a modern létesítmény is térdre kényszerült a koronavírus-járványtól – írta a Sky News.

A Lombardiában található Bergamo a járvány olaszországi központja. A helyi kórház egy olyan válsággal próbál megbirkózni, amely eddig elképzelhetetlennek tűnt.

A sürgősségi ellátás vezetője, Roberto Cosentini szerint még soha nem láttak hasonlót, és munkatársaival együtt figyelmeztették a többi országot, hogy hamarosan őket is elérik a világjárvány hatásai.

„Ez egy nagyon súlyos tüdőgyulladás, ezért minden egészségügyi rendszer számára óriási megterhelést jelent. Naponta 50–60 beteget látunk el, akik tüdőgyulladással érkeznek sürgősségi osztályunkra.

A legtöbbjük olyan súlyos állapotban van, hogy nagy mennyiségű oxigént igényel. Emiatt át kellett szerveznünk a sürgősségi szobát és az egész kórházat, most már három szinten folyik az intenzív ellátás” – mondta Cosentini.

Olaszországban a jelenlegi helyzetet apokalipszisnek nevezik, és csupán egyetlen okból engedték a Sky Newsnak elkészíteni a felvételeket: hogy felkészítsék a világ többi részét arra, ami következik.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here