Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Még mindig nem léptünk át a tömeges megbetegedések időszakába, de be fog következni, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth rádióban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, ahol azt is elmondta, hat súlyos beteg van a koronavírus-fertőzöttek között, és hét gyógyult.

 

Egyelőre nincs elég támpont, hogy biztosan meg tudják mondani, a fertőzés milyen következménnyel jár a különböző korcsoportokra. „Most még csak valószínűségeket tudunk mondani” – mondta. Azt várja, a jövő héten már egyértelmű állításokat lehet megfogalmazni arról, hogy fertőzés esetén ki mire számíthat.

Orbán azt is tisztázta, hogy lassítani tudjuk a vírus terjedését, de a végén a megbetegedések száma ki fog egyenlítődni Európában. Az igazi probléma abból állhat, ha gyorsan fut fel a megbetegedések száma, és hirtelen nem lesz elegendő intenzív ágy, ami be tudja fogadni az arra rászorulókat. A helyzet kezeléséhez meg kell növelni a kapacitásokat, illetve lassítani kell a beérkező intenzív ellátásra szorulók számát, mondta.

A tömeges fertőzés szakaszába átlépve Orbán szerint a legfontosabb, hogy addigra az orvos munkacsoport a lehető leggyakrabban kommunikáljon az emberekkel, hogy mi fog történni. Ha valaki megkapja, akkor mi lesz vele, milyen tünetekkel kell szembenézni. Mert az a probléma, hogy nincsen ellenszer, nincsen vakcina. Bár egy munkacsoport dolgozik rajta, ahogy azon is, hogy létező gyógyszerek módosításával esetleg legalább a tünetek kezelésében eredményeket érjenek el, mondta.

Ha megnő a fertőzöttek száma, akkor megnő az intenzív ellátásra szorulók száma is, ennek a feltételeit pedig meg kell teremteni, mondta Orbán és hozzátette, hogy

A LEGTÖBB ILYEN ESET AZ IDŐSKORÚ LAKOSSÁG KÖRÉBŐL KERÜL MAJD KI.

Az idős embereket pedig ismételten arra kérte, hogy maradjanak otthon.

Az én édesapám is 80 éves, és még él a 99 éves nagymamám is, ismerem a helyzetet, hogy nehezen szoknak hozzá a helyzethez, mondta Orbán és hozzátette, megérti őket, nehogy már a fiatalok adjanak tanácsokat az időseknek, hiszen alapesetben éppen fordítva van, de itt talán a nagyszülőknek érdemes megengedőbbnek lenni: HIGGYÉK EL, ÉRTÜK AGGÓDUNK.

Az viszont Orbán szerint nem lenne helyes, ha kötelező rendszabályokat hoznának az idősekre. „Lehet hogy eljutunk oda, de szeretném elkerülni” – mondta.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here