Egy héttel azután, hogy Csehország és Szlovákia különgépet küldött Kínába védőfelszerelésekért, Orbánék is felébredtek és megugrották ezt a nem túl bonyolult feladatott. 

Nem honvédségi szállítórepülővel, hanem egy bérelt Wizzair-géppel hozhatják el Kínából azt az egészségügyi szállítmányt, amit a magyar kormányt rendelt. Legalábbis egy Wizzair-gép tart Sanghaj felé, útba ejtve még Asztanát- írta meg a 444

A portál arra is emlékeztet, hogy  csehek és a szlovákok gyorsabbak voltak. Prágába már szerdán, a szlovákokhoz csütörtökön megérkezett az első szállítmány Kínából vírustesztekkel és maszkokkal.

A cseheknél azóta már több gép is leszállt, összesen 13 milliárd forintért rendeltek eszközöket, köztük összesen 10 millió maszkot, ami ott is hiánycikk volt, elnézést is kért miatt a cseh kormányfő.

A magyar kormány hárommilliárdért vett eszközöket (lélegeztetőgépeket, maszkokat és más egyebeket) Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése szerint, aki azt mondta, hogy „ezek már úton vannak, a hét végéig meg fognak érkezni”.

Lakatos Tibor alezredes a koronainfón szombaton viszont arról beszélt, hogy egyelőre alapanyagokat érkeztek, jövő hétre várják a maszkokat és lélegeztetőgépeket Kínából.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here