Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Erős, a Richter-skála szerint 5,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg vasárnap hajnalban, fél hét előtt néhány perccel a horvát fővárost, derül ki a világ földrengéseit online monitorozó emsc-csem.org oldalról. A honlap szerint a rengés epicentruma a hétszázezres horvát nagyvárostól hét kilométerre északra volt, tíz kilométeres mélységben.

A jutarnjilist.hr cikke szerint Zágráb “nagyjából tíz másodpercig rázkódott”. A lap azt írja, hogy az emberek “pánikba estek az utcákon”, és hogy máris érkeznek hírek károkról nemcsak Zágrábból, hanem a város környékéről is.

A laphoz eljutott olvasói fotókon az látszik, hogy a horvát fővárosban jelentős károkat okozott a rengés.  Egyes házak súlyosan megrongálódtak, az utcákon helyenként vastagon álló törmelék látható a fotókon, még a város egyik szimbólumának számító katedrális, a Mária Mennybemenetele Székesegyház épülete is megsérült.

Vannak képek, amiken az látszik, hogy hatalmas faldarabok szakadtak le, egyes helyeken parkoló autókat lapítottak össze. Személyi sérülésekről viszont egyelőre nincs hír.

Az Index számos olvasója írt arról, hogy a földrengés hatását még náluk is érezni lehetett. “A 4.-en lakom, elég nagy volt” – írta Zoltán Nagykanizsáról. Tibor arról számolt be az Indexnek, hogy “Zalaegerszegen is nagyon sokan éreztük. Ágy, szekrény, csillár beleremegett”. De az Index olvasói szerint többek között Szombathelyen, Keszthelyen, Pakson, Kaposváron is érezni lehetett a rengés hatását.

A vasárnap reggeli földrengés kárait jelenleg is mérik fel Zágrábban, az azonban már nyilvánvaló, hogy a város legmagasabb és leghíresebb épülete is megsérült. Az 5,3-as rengés közepesen ritka, évente nagyjából 800-at regisztrálnak 5-6 magnitúdójú földrengésből (4-5 közöttiből évente átlagosan több mint hatezer van, 6-7 közöttiből csak nagyjából száz). Az ilyen rengéseknél a szerkezetileg gyenge épületekben komoly károk is keletkezhetnek.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here