Egyértelműen gyorsulni kezdett a vírus terjedése: egyre nagyobb számban emelkedik az újonnan azonosított fertőzöttek száma és hétfő reggelre egy újabb magyar vesztette életét a járványban- derül ki a hivatalos tájékoztatóból

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 167-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és újabb idős, krónikus betegségben szenvedő férfi hunyt el, ezzel hétre nőt az eddig elhunytak száma.

A friss adatok szerint az azonosított fertőzöttek és a halottak mellett 16-an gyógyultak már fel a vírusból, a kórházi megfigyelés alól egy nap alatt 14-en kerültek ki, 101-en vannak így karanténban.

A mintavételek száma is lendületesen, eddig nem látott mértékben emelkedik: egy nap alatt majdnem több mint 1100-zal nőtt a laboratóriumi tesztek száma, már 5515-öt végeztek. Utóbbi növekedése az esetszám növekedésével is összefüggésben lehet, viszont különösen fontos a tesztelés a járvány terjedésének lassítása érdekében. Ennek révén ugyanis több olyan beteg is beazonosítható, aki tünetmentes, de fertőzött.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 167 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 153 magyar állampolgár.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here