Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A mai kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, hogy jelenlegi ismereteink szerint június-júliusban tetőzhet  a járvány, de a becslések nagyon eltérőek, így a dátum nem számon kérhető.

A sajtótájékoztatón elmondta, hogy nincs napirenden az álláskeresési járadék időtartamának meghosszabbítása, mert a kormány célja, hogy 3 hónap múlva mindenkinek legyen munkája.

Elmondta azt is, hogy bíznak az MNB GDP-előrejelzésében, de a 2%-os növekedés egyelőre álomnak tűnik nekünk. Megtudtuk, hogy a járulékkedvezményt a héten újabb vállalatokra terjesztik ki. A magyar halálozásról elmondta, hogy minden beteg egyéb krónikus betegségben szenvedett.

A védekezésben eddig meghozott döntéseket is értékelte a kormány, és hogy mire lesz még szükség. A kormány minden olyan intézkedést, amit a környező országok meghoztak, a fertőzésszámokat tekintve lényegesen előbb hozta meg – hangsúlyozta Gulyás.

Reméljük, hogy a terjedés lassabb lesz, de az biztos a modellek szerint, hogy a fertőzések száma meg fog ugrani. Az egészségügyi rendszer erre felkészült. Persze vannak olyan eszközök, például a lélegeztetőgép, amit nem rendkívüli helyzetre hoztak meg.

Ma 2500 lélegeztetőgép van, de igyekszünk vásárolni újakat – mondta el Gulyás. Az a biztos azonban, ami az ország területére megérkezett, és csak erről fogunk beszámolni. Sok céggel és országgal tárgyalunk – mondta.

Ugrásszerűen nő a megbetegedések száma, és a csoportos megbetegedésekből át fogunk lépni a tömeges megbetegedés szakaszába – mondta el a miniszter. Gulyás megköszönte a munkát a rendvédelmi és az egészségügyi dolgozóknak.

Gulyás azt mondta egy kérdésre válaszul, hogy reméli, a magyar virológusok és matematikusok segítségével meghatározható a vírus tetőpontja, de nagyon sok a bizonytalanság, és rengeteg eltérő becslés van. Ma azt tudjuk mondani, hogy június-júliusra várható a tetőzés, de ez nem számonkérhető

A magas halálozási rátára vonatkozó kérdésre azt mondta Gulyás, hogy összehasonlításképp minden szempontból jól állunk.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here