Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A rendőrséggel együttműködve a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központ katonái segítik a kijárási korlátozás betartását 2020. március 28-án reggel 8 órától- áll a kormany.hu

A pénteken kihirdetett  számú Kormányrendelet alapján kijárási korlátozás lépett életbe Magyarország területén. A rendelet szerint az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9:00 és 12:00 óra között – az ott foglalkoztatottak kivételével – kizárólag 65. életévét betöltött személy tartózkodhat.

A katonák – segítve és támogatva a rendőrök munkáját – elsőként a piacokon és forgalmas közterületeken segítették az állampolgárokat és felhívták a figyelmüket a rendeletben foglaltak betartására.

Szombaton a városok sajátosságait is figyelembe véve Budapest, Cegléd, Szigetszentmiklós, Székesfehérvár, Szolnok, Debrecen, Hódmezővásárhely, Győr, Tatabánya, Salgótarján és Kaposvár piacain katonai járőrök segítették a rendőri állományt, és velük együttműködve gondoskodtak arról, hogy az állampolgárok egyrészt megismerjék a bevezetett szabályokat, másrészt betartsák a rendelet rájuk vonatkozó előírásait.

Amúgy a Magyar Honvédség katonái részt vesznek az un. „Korridor” feladatban, ahol az M1, M5 és M7 autópályák kijelölt pihenőhelyein statikus és mozgó járőrökkel segítik a rendőrség munkáját. Feladatuk, hogy a Magyarországon áthaladó tranzit utazók a számukra előírt útvonalról ne térjenek le, ezzel is csökkentve a magyar állampolgárokkal történő érintkezés lehetőségét.

A Belügyminisztérium kérésének megfelelően a Magyar Honvédség növelte a déli határon szolgálatot teljesítő katonák létszámát, így ezen határszakasz védelmét közel 900 katona segíti.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kérése alapján a telepített határzárak, a határforgalmi korlátozási és zárási feladat biztosítására 2020. március 21-től a Magyar Honvédség megerősítő támogatást nyújt, ezért a szlovák és osztrák határon is találkozhatunk katonákkal.

A veszélyhelyzetben jelentkező feladatok kapcsán a Magyar Honvédségnek, a magyar katonáknak kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan segítsék a magyar embereket ebben a nehéz helyzetben.

Különösen fontos ilyenkor az összefogás, a társszervek kölcsönös támogatása, valamint az, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bevezetett rendszabályokat mindenki ismerje és betartsa- áll a kormányzati tájékoztatóban.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here