Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Interjút adott a Spiegelnek Stefan Dräger, a világ legnagyobb lélegeztetőgép-gyártójának vezetője a koronavírus-járvány miatt kialakult piaci helyzetről- szúrta ki a 444

Egyebek mellett arról beszélt, hogy jelenleg olyan óriási a kereslet a lélegeztetőgépekre és a maszkokra, hogy egyszerűen lehetetlen elég gyorsan gyártani az eszközöket. Dräger szerint cégét, a Drägerwerket naponta keresik a világ vezető politikusai, hogy rendeléseket adjanak le, gyártókapacitásaikat folyamatosan bővítik és új embereket vesznek fel, a cég részvényeire sem volt még soha ilyen magas a kereslet a tőzsdén.

Dräger nemrég szerződést kötött a német kormánnyal arról, hogy egy meghatározott ütemterv szerint idén az év végéig leszállít 10 ezer lélegeztetőgépet. Közben viszont máshonnan is érkeznek rendelések, Sebastian Kurz osztrák kancellár például országa nevében 1000 gépet rendelt, de Dräger kénytelen volt lelombozni, hiszen csak 50 gép szállítását tudta azonnal vállalni a cég.

Az amerikai hatóságok közben 100 ezer lélegeztetőgépre adtak le rendelést, de Dräger ennek teljesítését egyszerűen lehetetlen küldetésnek nevezte. Az igazgató szerint a cége egyébként jelenleg nem sorolja előre a német rendeléseket, az alapján döntenek a szállításokról, hogy hol a legsúlyosabb a helyzet.

Éppen ezért az utóbbi hónapokban Kínába szállították a legtöbb gépet, de ott segített a helyzeten az, hogy a kínaiaknak egy különösen egyszerű specifikációkkal rendelkező gépre volt szükségük, amiből a Dräger képes volt heti 400 darabot legyártani.

Az iparmágnás szerint fontos belátnia a németeknek azt is, hogy a német egészségügy eleve sokkal jobb helyzetben néz szembe a válsággal, mint az EU legtöbb államának egészségügyi rendszere, Olaszországban például harmadannyi az 1 millió lakosra jutó intenzív ágyak száma, mint Németországban, az Egyesült Királyságban pedig ötödannyi.

A cégvezető azt mondta, a legjobb, amit a kórházak és hatóságok tehetnek, hogy az új lélegeztetőgépek beszerzése előtt megpróbálják újra üzembe helyezni a régi, nem használt gépeiket, és megnézik, hogy hány olyan gépük van, amit kisebb átalakításokkal lélegeztetőgéppé lehet alakítani.

Szerinte a világ kórházaiban meglepően sok ilyen gép van, ott vannak például a műtőkben használt lélegeztetők, amiket ugyan elvben nem hosszútávú lélegeztetésre terveztek, de erre is simán képesek.

Ami viszont nagyobb probléma, az az, hogy a lélegeztetőgépek működtetéséhez szakemberek kellenek, akikből viszont messze nem lesz annyi, ahány kelleni fog.  Dräger szerint ezért fontos, hogy a gépek kezelését minél több egészségügyi dolgozó még időben megtanulja.

Hasonló a helyzet a maszkokkal is, a világ országát egyszerűen felkészületlenül érte a koronavírus, nincsen elegendő védőfelszerelésük tartalékban. Az Egyesült Államok például nemrég rendelt 500 millió maszkot a Drägertől, de a cégvezető szerint ezek már egyszerűen irreális számok ezen a ponton.

Az Egyesült Államokban egyébként azért ennyire rossz a maszkhelyzet, mert a járvány legelején spekulánsok vásároltak fel rengeteg maszkot, ahogyan tették ezt a kézfertőtlenítővel is, most pedig csillagászati áron kínálják ezeket az eszközöket.

Dräger szerint az ilyen eseteket a jövőben csak úgy lehet elkerülni, ha minden állam eleget tartalékol az ilyen védőfelszerelésekből, különösen figyelve a tartalékolt állomány lejárati dátumaira.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here