Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Harcban állunk, Velünk szemben pedig a járvány, amelynek a csúcspontja még nem jött el – ezekkel a szavakkal hirdetett háborút a koronavírus ellen Emmanuel Macron francia elnök múlt héten egy katonai sátrakban álló kórház előtt a franciaországi Mulhouse-ban.

A csúcspont márpedig közeledni látszik: kedden minden korábbinál több, 499 halálos áldozatról számolt be a francia egészségügyi minisztérium. Bár a járvány terjedését a kormány radikális korlátozásokkal próbálta lelassítani, mostanra világossá vált, hogy a válság elkerülhetetlen, a tetőzést Franciaországban valamikor április elejére várják.

Az utóbbi néhány hétben exponenciálisan növekedett Franciaországban a koronavírus-fertőzöttek és a betegség áldozatainak száma. Már több mint 3500-an vesztették életüket, és az egyébként rendben működő francia egészségügy kezd repedezni a nyomás alatt, félő, hogy egyes részeken ugyanolyan helyzet lép majd fel mint Olaszországban vagy Spanyolországban. Az pedig már biztos, hogy még hetekig eltart majd az eredetileg két hetesre tervezett bezárkózás.

Franciaország március 15-én úgy döntött, olyan súlyos a járvány terjedése, hogy radikális intézkedésekre van szükség: lezárták az ország határait, bezárták az iskolákat, éttermeket, mozikat, nem lehet 100 fő feletti rendezvényt tartani, sőt, kijárási korlátozás lépett érvénybe. Felszólították a munkáltatókat, hogy lehetőleg mindenkit állítsanak át a távmunkára.

A legújabb adatok szerint összesen 52 125 fertőzöttet regisztráltak eddig, ebből 9944-en meggyógyultak, most 40 678 aktív fertőzött van az országban. 3523 halálos áldozatot követelt a járvány, köztük van egy 16 éves fiatal lány is.

Az egyre szaporodó betegek pedig érthető módon egyre növekvő nyomás alá helyezik a francia egészségügyi rendszert, fogynak az ágyak. Jelenleg 22 757 beteget ápolnak kórházakban, ebből 5565-en intenzív osztályon vannak. Párizs után Franciaország keleti, Luxemburggal határos részén, Grand Estben a legsúlyosabb a helyzet.

Hogy tehermentesítsék a túltelített intézményeket, a mulhouse-i kórház mellett már fel is húzták az első katonai sátrakból álló ideiglenes kórházat. A Francebleu szerint az utóbbi időben olyan katasztrofális volt a helyzet az intézményben, hogy már helikopterrel és a TGV nevű francia gyorsvonattal szállították át a betegeket olyan helyekre, ahol még nem terhelték túl a kórházakat a koronavírusos betegek.

Nagyon nagy roham lesz a francia kórházakban hétvégén a francia miniszterelnök szerint
A párizsi kórházak krízisigazgatója szerint pedig mindenhol szétfeszítik a falakat, hogy még több beteg férjen el az intenzív osztályokon.

A Strasbourg-i Orvostudományi Egyetem klinikáján dolgozó 12 500 alkalmazott közül már 253 ember kapta el a betegséget, ezért értelemszerűen nem tudják folytatni a munkát. Nincs elég ágyunk, nincs elég szobánk, nincs elegendő felszerelésünk, és elég emberünk se, hogy növelni tudjuk a kórház kapacitásait – mondta a Grand Est régióban található Metz központi kórházának igazgatója a Le Monde-nak.

A francia kormány a következő 14 hét alatt több mint egymilliárd maszkot importál Kínából, amelyek hetente két nagyobb szállítmányban érkeznek, és rendőri biztosítással kerülnek el az elosztóhelyekre. A francia kormány számításai szerint az országnak hetente 40 millió maszkra van szüksége a járvány idején, de az ország csak 8 millió gyártására képes.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here