Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A lósz@rt mama járvány védekezés. Egy nap sem telt el és máris kiderült, miért kellett Fideszéknek a teljhatalom. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes éjjel benyújtott egy salátatörvény-tervezetet, amely alapján számos jogszabály módosítását tervezi a kormány a veszélyhelyzetben.

 

A tervezet amellett, hogy elvenné a polgármesterek döntési jogát a veszélyhelyzet idejére, tartalmaz a többi között egy érdekes paragrafust is, 42-es számmal.

A javaslat úgy módosítaná a Városliget megújításáról és fejlesztéséről szóló 2013. évi CCXLII. törvényt, hogy eltörölné a főváros által nemrég a területre hozott változtatási tilalmat.

A tervezet konkrétan kimondja, hogy a városligeti ingatlanokon megvalósuló beruházások a jövőben kiemelten közérdekű beruházásnak minősülnek, ezeknél az ingatlanoknál a változtatási tilalom nem alkalmazható.

A fővárosi önkormányzat idén februárban hozott döntést arról, hogy változtatási tilalmat rendel el a Városliget területére. A döntés arról szól, hogy a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) tervezett módosításának elfogadásáig változtatási tilalmat rendelnek el a Városligetre.

A Semjén Zsolt által a kormány nevében benyújtott javaslat arról is rendelkezik, hogy az állam ingyen odaad két ingatlant a  a Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak. Ez a közalapítvány működteti a Terror Háza Múzeumot, a XX. Század Intézetet, a XXI. Század Intézetet, a Kommunizmuskutató Intézetet és Habsburg Történeti Intézetet is.

Az éj leple alatt benyújtott törvény úgy változtatna a katasztrófavédelmi törvényen, hogy a veszélyhelyzetben gyakorlatilag elvenné a polgármesterek önálló döntési lehetőségét.

A jelenlegi katasztrófavédelmi törvény szerint veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületek vagy  a fővárosi közgyűlés hatásköreit a polgármester, illetve a főpolgármester gyakorolja.

De ezt a részt Semjén módosítója most úgy alakítaná át, hogy az ilyen döntéshez szükséges a megyei, fővárosi védelmi bizottság előzetes jóváhagyása is. Vagyis a megyei és a megyei, fővárosi védelmi bizottságoknak 5 napjuk lenne dönteni a településvezetők javaslatairól.

Ezek a védelmi bizottságok pedig a kormánynak vannak alárendelve: elnöke a megyei kormánymegbízott. A megyék többségében ezekre a posztokra kormánypárti politikusokat neveztek ki. A fővárosi kormánymegbízott például Sára Botond, aki tavaly őszig még Józsefváros fideszes polgármestere volt.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Fideszék valójában tesznek a járványra és most is az aljaskodáson jár az agyuk, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa igaza lett az ellenzéknek, amikor azt mondta a Fideszben nem lehet bízni, hogy nem él vissza a hatalmával.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here