Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Levelet írt Orbán Viktornak Luca Visentini, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) elnöke. Ebben „mély aggodalmát” fejezi ki azokkal az intézkedésekkel kapcsolatban, amelyeket az Orbán- kormány hozott  a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk kezelésére- szúrta ki a 444

Mint írja a rangos európai szakszervezeti vezető, azért fordulok Önhöz, hogy mély aggodalmunkat fejezzem ki a Covid-19 terjedése okozta gazdasági következmények enyhítésére Magyarországon elfogadott intézkedésekkel kapcsolatban, ideértve a 2020 március 30-án elfogadott jogszabályt.

„Az intézkedéseket összehasonlítva más EU tagállamokéval nyilvánvaló, hogy Magyarországon a jelenlegi példa nélküli helyzetben nagyrészt védelem hagyják a munkavállalókat és egyes ágazatokat, azok egyenlő támogatása nélkül” – írja.

Sajnálatát fejezte ki azért is, mert „a törvénytervezetekről semmiféle konzultációt nem folytattak a magyar szociális partnerekkel. Noha egyértelmű, hogy a koronavírus járvány rendkívüli kihívásokkal jár, a fékek és ellensúlyok rendszerét, a demokratikus normákat fenn kell tartani”.

Majd kijelenti, hogy a munkavállalók jogainak alásását eredményező mostani intézkedés negatív hatásokkal bír majd a gazdasági kilábalására, a válság után. Nagy számú munkanélküli dolgozó szorul majd hosszabb állami támogatásra és gyengíti a nemzetgazdaság gyors, erős kilábalásának esélyét. Értékelésünk szerint az ezen törvényben és korábbi intézkedésekben bevezetett változások megsértik Magyarország azon kötelezettségét, hogy biztosítsa a munkavállalók EU Irányelvekben garantált jogait.

A szövetség felszólította a kormányt, hogy:

1.) tárgyaljon a szociális partnerekkel az intézkedések kiegyensúlyozott végrehajtása érdekében

2.) erősítse meg a korábbi állami intézkedéseket, további lépéseket téve a munkavállalók támogatására állami támogatási rendszerek elfogadásával, intézkedésekkel a munkavállalók egészségének és biztonságának támogatására, különös tekintettel azokra az ágazatokra akik keményen dolgoznak a járvány leküzdésében, mint az egészségügyi dolgozók, vagy akik a válság idején folyamatosan biztosítják az alapvető szolgáltatásokat, mint a közlekedési, szállítási, az élelmiszeripari és kereskedelmi munkavállalók.

3.) garantálja, hogy a munkajog biztosítja a munkavállalók és munkáltatók közötti erőegyensúlyt, különös tekintettel a kollektív érdekvédelemre.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Orbánék magukra hagyták a magyar munkavállalókat a járványhelyzetben, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa az Orbáni politika ellen már az európai szakszervezet tiltakozik.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here