Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Soha nem tapasztalt mértékben zuhant az euróövezet gazdasági teljesítménye
A koronavírus-járvány, illetve az ellene hozott intézkedések hatására márciusban korábban még soha nem tapasztalt mértékben gyengült a gazdasági aktivitás az euróövezetben a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet pénteki tájékoztatása alapján.

 

Az IHS Markit kompozit beszerzésimenedzser-indexe márciusra vonatkozóan a végleges adatok alapján 29,7 pontra esett a februári 51,6 pontról. Az index előzetes értéke 31,4 pont volt. A kompozit BMI összetevői közül a szolgáltatóipari BMI végleges értéke márciusra 26,4 pontra csökkent a februári 52,6 pontról. Az index előzetes értéke 28,4 pont volt.

A héten korábban, szerdán publikált feldolgozóipar beszerzésimenedzser-index (BMI) márciusra vonatkozóan a végleges adatok alapján 44,5 pontra, 92 havi mélypontra csökkent a februári 49,2 pontról. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a csökkenését jelzi.

A többi euróövezeti taghoz képest a legjobb teljesítményt Írország nyújtotta márciusban a BMI értéke alapján, ami 37,3 ponton 131 havi mélypontot ért el. A német kompozit BMI 35,0 pontja a felmérések történetében a legalacsonyabbnak bizonyult, csakúgy, mint a 28,9 pontos francia, a 26,7 pontos spanyol és 20,2 pontos olasz.

A márciusi teljesítménymutatók az euróövezeti GDP évesített 10 százalékos csökkenésével vannak összhangban – foglalta össze a felmérés megállapításait Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza.

„Különösen a szolgáltatóipar szenvedte meg a járvány miatt bevezetett megszorításokat” – jegyezte meg, hangsúlyozva, hogy egyetlen ország sem kerülheti el a járvány gazdasági következményeit. Az olaszországi szolgáltatóipari BMI 17,4 pontos márciusi értéke viszont jól érzékelteti, mire lehet számítani máshol is a korlátozások szigorítása és kiterjesztése esetén.
„A foglalkoztatás még nem esett ugyan vissza a pénzügyi válsághoz mérhető sebességgel, az elkövetkező hónapokban azonban a munkanélküliek számának a meredek növekedésére lehet számítani még a kormányok ennek megakadályozására hozott intézkedései ellenére is” – mutatott rá, leszögezve, hogy a járvány gazdasági következményeinek a pontos felméréséhez még nem áll rendelkezésre elegendő információ.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here