Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz európai parlamenti képviselőinek az Európai Néppárt (EPP) frakciójából való kizárását kezdeményezik egyes konzervatív és kereszténydemokrata pártok nemzeti delegációvezetői. Az EP-képviselők aláírásokat gyűjtenek a levélhez, amelyet hétfőn terveznek elküldeni Manfred Weber frakcióvezetőnek.

Az Európai Néppárt tavaly márciusban függesztette fel a Fidesz tagságát, de a párt EP-képviselői ettől függetlenül a néppárti képviselőcsoport tagjai maradhattak az Európai Parlamentben. Többen most ennek is véget szeretnének vetni.

A Népszava parlamenti forrásokból szerzett információi szerint a fideszes EP-képviselők kizárását döntően azok a pártok indítványozzák, amelyek Donald Tusk pártelnökhöz csütörtökön írott levelükben a magyar tagpárt eltávolítását követelték az Európai Néppártból.

Ezek skandináv, benelux, cseh, szlovák, görög és litván pártok. A Webernek címzett felhíváshoz még tart az aláírásgyűjtés, a lap informátorai szerint több más nemzeti küldöttség vezetője is csatlakozhat hozzá.

Levelükben a kezdeményezők sürgetik a frakcióvezetőt, hogy vonja le a szükséges következtetést az európai értékek és az EPP alapértékei elleni újabb (magyar kormányzati) támadásokból.

Kifejtik, hogy a néppárt EP-frakcióját többé nem lehet megosztani a Fidesz képviselőivel. Véleményük szerint a jogállamiság tiszteletben tartásáról kezdeményezett, úgynevezett 7. cikkelyes eljárásról szóló parlamenti jelentés elfogadása azt bizonyítja, hogy a politikai csoport nagy többsége kiáll a párt alapvető értékei és meggyőződése mellett.

Az uniós képviselő-testület kétharmados többséggel – és a néppárti frakció jelentős támogatásával – hagyta jóvá idén januárban azt az állásfoglalást, amely egyebek között megállapította, hogy Magyarországon és Lengyelországban romlott a jogállam helyzete, és szükség van a velük szemben indított eljárás folytatására.

A levélírók kifejezik mélységes aggodalmukat a legutóbbi magyarországi fejlemények, különösen a március 30-ikán elfogadott felhatalmazási törvény miatt, amely a magyar kormányt de facto felhatalmazza a rendeleti, ellenzék nélküli kormányzásra, Szerintük az EPP pártcsalád és a pártfrakció erkölcsi kötelessége, hogy megvédelmezze a demokráciát és a jogállamot, különösen olyan súlyos válságok idején, mint a jelenlegi.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Orbán annyira kiütötte a biztosítékot Európában, hogy a jobboldali képviselők aláírásgyűjtésbe kezdte a Fidesz kizárásáért, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa: az Orbáni-politika vállalhatatlan Európában.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here