Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 733 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb két 80 év feletti idős beteg, és 66 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

 

Az elmúlt 24 órában 55 új fertőzést regisztráltak, ez megegyezik az előző napi esetszámmal. Összességében a járvány nagyon visszafogottan gyorsul, hiszen a elmúlt két hét átlagos napi megbetegedése az igazolt fertőzések alapján 43 volt.

A két elhunyt idős férfi kórelőzményeiről még nincs információ, a kormány hivatalos oldalán még töltik az adatokat.

Megbetegedések földrajzi eloszlásában nem látunk sok változást, Továbbra is Közép-Magyarországon van legtöbb nyilvántartott fertőzött, az elmúlt öt napon is az új esetek közel kétharmadát regisztrálták Budapesten vagy Pest megyében.

Azonban van két megye, ahol az elmúlt öt napban -mióta elérhetőek a megyei adatok- egyáltalán nem emelkedett a fertőzöttek száma. Az egyik Veszprém megye a másik pedig Heves, ahol továbbra is csupán 3 fertőzött van a statisztikák szerint.

Érdekes, hogy itt nulla a növekedés. Felmerül, hogy ezekben a megyékben lehet sikerült izolálni a járvány terjedését, de az sem kizárható, hogy itt lényegesen fegyelmezettebbek az állampolgárok és komolyan veszik az egyetlen lehetséges megoldást a járvány megállítására: a maradj otthont.

Minden esetre a fegyelem enyhülésére sem Hevesben, sem Veszprémben, de az ország más területén sincs ok: a járványveszély még nem múlt el, tehát tényleg ne menj sehova. Minden magyar vegyen példát a veszprémiekről és a hevesiekről: fegyelem és nix ugribugri. Nekik és mindenkinek további kitartást az otthon maradáshoz. Csak így megy.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here