Ha a tendencia folytatódik, Budapest gócponttá válhat – hangzott el az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Müller Cecília országos tiszti főorvos azt is elmondta:gyászos nap után vagyunk.

Azért, hogy elkerüljük a tömeges megbetegedéseket, számos intézkedésre van szükség – tette hozzá. Az elhunytak között van olyan is, aki idősotthoni ápolt volt – folytatta Müller. Majd azt mondta: egyre nagyobb veszélybe van mindenki, a fertőzések növekedésével egyre nagyobb az esély, hogy bárki elkaphatja a vírust.

Újra szólt Budapestről, illetve arról, hogy a fővárosra koncentrálódik a betegségek nagy aránya. A vírus mindenhol jelen van, de a sűrűn lakott főváros és Pest megye az a hely, ahol sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve az emberek.

Itt fokozottan tartsuk be a rendszabályokat – mondta. Ha a tendencia folytatódik, Budapest gócponttá válhat – tette hozzá.

Müller szerint nem tudták megakadályozni, hogy az idősotthonokba is bejusson a vírus, ezért további intézkedéseket hoztak ezzel kapcsolatban, az eljárásrend végrehajtására új kottát kaptak a szociális intézmények. Ki kell jelölni egy személyt, aki a koronavírusos megbetegedések megakadályozásáért felel.

A betegeket pedig el kell különíteni. Ha több fertőzött van, akkor csoportosan is meg lehet ezt tenni. A dolgozók pedig, ha lehet, ne tömegközlekedéssel járjanak dolgozni. Ha egy idősotthonban gyanús eseteket észlelnek, azonnal értesíteni kell a népegészségügyi központot.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here