Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden jel szerint, nem csak a nyugdíjasoknak az egy év múlva adandó 13. havira elkeresztelt, de a valóságban egy heti nyugdíj az egyetlen parasztvakítás Fideszék csoda mentőcsomagjából. Miután a miniszter pontosította, hogy mit jelent a kieső fizetések állam általi átvállalása, mindenki a „nagyszabású” csomagon zúgolódik a Facebookon.

Rövidített munkavégzésre kényszerült cégeknél az állam 3 hónapra, 70 százalékban átvállalja munkavállalók kieső bérét – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter

Rögtön el is indultak a találgatások a vállalkozói körökben, hogy a bejelentés mit is jelent pontosan:

Van a munkavállaló, aki 8 órában dolgozott, de most 6 órában tud már csak, akkor a 8 órás bérnek a 70 százalékát vagy a 6 órás bér 70 százalékát vállalja át a kormány?

A találgatások közepette, egy napra a bejelentés után a miniszter pontosítani kényszerült. Egyik verziót sem jelenti. Csupán a kieső 2 órás bér 70 százaléka az, amit a kormány magára vállal, de azt is csak 3 hónapra.

Ráadásul a kieső munkaidő 15-50 százalékos lehet, tehát egy szállodai dolgozó ahol pont nullára csökkent a forgalom, a fele fizetésének a 70 százalékát kaphatja majd meg, de ezt is csak akkor, ha a munkáltatója tudja alkalmazni őt legalább 4 órában.

Magyarul a kormány támogatása a valóságban csupán a teljes fizetés 35 százalékának az átvállalásáról szól, ami egy havi nettó 100 ezer forintos bérnél 35 ezer forintot takar. Hát ez a nagyszabású mentőcsomag.

Az MSZP a kormány bejelentését ezek után átverésnek minősítette közleményében, mint írják, elfogadhatatlan, hogy a kormány nem akar valódi és hatékony segítséget nyújtani sem az elbocsátott embereknek, sem a válság miatt padlóra került kisvállalkozásoknak.

Kezdeményezzük, hogy a kormány haladéktalanul vezessen be elbocsátási moratóriumot a közszférában és a legnagyobb foglalkoztató és hatalmas nyereséget elkönyvelő multinacionális vállalatoknál. A nehéz helyzetbe került vállalkozás elbocsátás helyett csökkentett munkaidőben alkalmazza tovább a munkavállalókat és ezért az állami költségvetés vállalja át a teljes bér és járulékai 80%-át.

A magyar munkavállalók legalább olyan védelmet érdemelnek, mint román vagy német kollégáik.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here