Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely, Budapest ellenzéki főpolgármester az asztalra csapott és nyilvánosságra hozott 4 dokumentumot, amiből egyértelműen kiderül, Ő március közepe óta felhívja Orbánék figyelmét, hogy az idősotthonokba betörhet a járvány ezért tesztelni kell. Orbánék nem rendelték el a tesztelést és minden jel szerint nem vették komolyan Karácsony figyelmeztetését.

„Akkor hát derüljön ki, hogyan kerülhetett a koronavírus-fertőzés a budapesti idősotthonokba.” – írja Karácsony Gergely legfrissebb Facebook-posztjában.

A főpolgármester négy, március 20-a és április eleje között született levelet hozott nyilvánosságra, amelyek megmagyarázzák, hogyan került a koronavírus-fertőzés a főváros által fenntartott Pesti úti idősek otthonába.

A levelekből elég világosan kiderül, hogy a főpolgármester jelzi Orbánéknak, hogy baj lesz és teszteléseket és kórházi karantén lehetőséget (mivel az idősek otthonában nem megoldható a házi karantén, hiszen nincs lakásuk, ahol otthon maradhatnának) kér az ott lakóknak. De Orbánék a fülük botját sem mozdítják.

Karácsony Gergely március 20-ai levele a fővárosi kormányhivatalhoz

„Bár szerintem továbbra is a járványt és a nyomában keletkező gazdasági és szociális válságot kellene felelősen kezelnie a kormánynak, és nem a politikai ellenfelet legyűrni hazug lejáratással – de úgy tűnik, vannak, akik ezt másként gondolják. A válságkezelés akadozik, az ellenfél lejáratása a szokásos tempóban zajlik.

Nyilvánosságra hozok most 4 dokumentumot. Három arról tanúskodik, hogy 3 hete kérjük a kormány illetékeseit, a kormányhivatal vezetőjét, az egészségügyért felelős minisztert és a tisztifőorvost is, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az idősotthonokba negatív koronavírus-teszt nélkül.

A 4. dokumentum szerintem jelenleg a járvány budapesti terjedésével kapcsolatos legfontosabb dokumentum. Annak kapcsán született, hogy egy idősotthon vezetője szintén arra kérte a kórházat, csak negatív teszttel küldjön vissza idős lakót az intézménybe. A kórház erre a hivatalos dokumentumra hivatkozva utasította el a tesztelést.

A fővárosi kormányhivatal vezetője ugyanis írásba adta, hogy szakmailag (!) nem indokolt a beteg tesztelése ha másik intézménybe küldik őket. Csak hogy világos legyen, hogyan kerülhetett be a fertőzés a fővárosi idősotthonokba. És ezért kezdte el a főváros saját forrásból az idősotthonokban elő ellátottak és az ápoló személyzet tesztelését, és az eredmények nyilvánosságra hozását.

Talán nem kell hosszan magyaráznom már, miért fontos, hogy a kormány haladéktalanul elkezdje az ország több mint 800 idősotthonában az ott élők és az őket ápolók tesztelését. Végül szeretném megköszönni a budapestiek együttműködését az ünnepi időszakra vonatkozó korlátozások első napján. Budapest közösség.”

Nem csak a budapesti idősek otthonába tört be a járvány, nem hivatalos, de teljesen hiteles” információk alapján a borsodnádasdi polgármester pénteken azt közölte a település honlapján, hogy a helyi idősek otthonában újabb három ellátott koronavírustesztje lett pozitív, így az intézményben lakók közül már négyen fertőződtek meg.

Minden jel szerint, ha Orbánék komolyan veszik Karácsony március 20-ai levelét, akkor elkerülhető lett volna, hogy országszerte betörjön a járvány az idősotthonokba.

Karácsony Gergely dokumentumait itt lehet megtekinteni.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy annak ellenére, hogy Karácsony Gergely március közepe óta jelezi Orbánéknak, hogy baj lesz az idősek otthonában, Fideszék meg se mozdultak, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa mi is az igazság.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here