Orbánék nagy dirrel-dúrral bejelentett gazdasági mentőcsomagja egy sor trükközést tartalmazott. A fizetések átvállalása úgy hangzott, hogy a kieső munkaórák 70 százalékát vállalja át a kormány, ami valóságban maximum a fizetés 35 százaléka csupán. Az MSZP ezt a blöfföt egy látványos infóvideóban leplezi le.

A magyar kormány úgy döntött, hogy szemben a környező országok vezetőivel, Magyarországon csak a munkabérek maximum 35%-ának fizetését vállalja át a munkáltatóktól, azt is csak májustól- kezdődik az MSZP videója.

Ezzel jelentősen ellehetetlenítve a dolgozók megtartását. Minden nap késlekedés, munkahelyek ezreinek megszűnését eredményezi. Szlovákiában, Csehországban, de még Romániában is 75-80%-ot pótol az állam- szögezi le a párt.

Az MSZP azt is kifejti, hogy ez azt jelenti, hogy a magyar cégek többsége nem fogja tudni kigazdálkodni a bérek 65-70%-át, így kénytelenek lesznek elküldeni a dolgozóikat. A kormányt nem érdeklik a magyar munkavállalók.

A magyar kormányt továbbra is csak a baráti cégek és az oligarchák gyarapodása, fenntartása foglalkoztatja. Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy azonnal tegyen lépéseket a tömeges munkanélküliség megakadályozására!

Vállalja át a bérek 80%-át! Növelje az álláskeresési támogatás idejét 3-ról 9 hónapra és határozza meg 100 ezer forintban a legkisebb ellátás mértékét! A magyaroknak is jár az, ami a szlovákoknak vagy a román munkavállalóknak!- zárul az infovideó

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here