Újra lángra kapott a tűz a Csernobili tiltott zóna erdeiben és egyre nagyobb tempóban terjed. Pripjaty városát és az atomerőművet is egyre jobban megközelítik a lángok.

Már több mint egy hete ég a Csernobil környéki, úgynevezett tiltott zónában található erdőség. Múlt vasárnap az ukrán katasztrófavédelem még azt írta, hogy már csak kisebb parázsló területek vannak, a tüzet megfékezték, de azóta újra lángra kapott az erdő, és egyre nagyobb területen terjed el a tűz.

A tűz a BBC szerint két irányban is terjed, és az egyik lángoló terület már vészesen közel került a csernobili atomerőműhöz, és betört Pripjaty városába.

A híradás szerint alig 2 kilométer választja el a lángokat a radiokatív hulladékok tározóitól.  Mondani sem kell, hogy ha bármelyiket eléri a tűz, az komoly károkat okozhat.

Bár a hatóságok – köztük Anton Gerascsenko belügyminiszter-helyettes – továbbra is azt állítják, hogy a lángok nem veszélyeztetik a radioaktív hulladék tárolóit. Ezzel együtt az ukránok is aggódnak, mert például Pripjaty városa az egyik legfontosabb turisztikai célpont az atomkatasztrófa óta az országban.

A helyzet súlyos, de se közvetlenül a zóna mellett, illetve attól távolabb sem mértek változást a háttérsugárzásban.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here