Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Fideszék minden erejükkel a járvány leküzdésére összpontosítanak, ja nem! Ugyanis az éj leple alatt nyújtotta be Semjén Zsolt a már húsvétkor politikai vihart kavart javaslatát, amivel a kulturális szférában kivezetik a közalkalmazotti státuszt november 1-től és ezzel a közalkalmazotti védettséget is. Fideszéknek van idejük a járvány időszakban a kultúrharcra is.

“Az elmúlt közel 30 év alatt bekövetkezett, a munka világát érintő változások, az egyes hivatásrendek differenciálódása, az azokra vonatkozó speciális szabályozás, jelentős mértékben kiüresítette a Kjt.-t, amely sok szempontból nem tudta követni a munkaerő-piaci és munkajogi változásokat, életszerűtlenné vált, széttöredezett szabályozást eredményezve. Ennek következtében indokolt a kulturális ágazat dolgozóinak közalkalmazotti jogviszonyának munkaviszonnyá alakítása”

– ezt tartalmazza a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által éjszaka benyújtott törvénymódosítás, mellyel a kormány 2020. november 1-jével megszünteti a könyvtári, múzeumi, levéltári, közművelődési, továbbá a színházi és nagyzenekari munkavállalók 1992 óta létező közalkalmazotti jogállását.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), az Értelmiségi Szakszervezetek Szövetsége (ÉSZT) , a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája (LIGA Szakszervezetek), a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) már húsvétkor tiltakozott, azt írták: “megdöbbenéssel értesült arról, hogy a kormány a Közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény olyan módosítását készül beterjeszteni a parlament elé, mely alapos és részletes társadalmi konszenzus nélkül teljes szakmacsoportokat fosztana meg a jelenlegi közalkalmazotti jogállásától”.

Kövér Lászlót, a parlament elnökét arra kérték, ne tárgyalja az Országgyűlés a javaslatot a járvány megszűnéséig, mert arról érdemi egyeztetést nem folytattak előzetesen.

Tegnap a parlamentben az LMP-s Ungár Péter kérte számon az EMMI államtitkárát, hogy a kormány részéről miért “egy húsvéti hétvégét adtak arra, hogy a közalkalmazotti státusz szétverésének újabb lépését” észrevételezzék a kulturális szféra szakszervezetei?

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Fideszék a járványidőszakban is folytatják a kultúrharcot, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, az Orbánisták minden időszakban aljaskodnak!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here