Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Tusk egy internetes videóban a vírushoz hasonlította Orbán Viktort,  aki közben néppárti tagszervezetek vezetőinél fúrta Tuskot, de közben egy levélben megírta, hogy a járvány elleni küzdelem miatt „nincs ideje ilyen vitákra”.

 

Az Európai Néppárt lengyel vezetője ezúttal a Spiegelnek adott csütörtöki interjújában (melyet az EuroNews szemlézett) tette helyre a magyar miniszterelnököt

Amíg nem tudni, túléli-e az EU a koronavírust, nem fog a Néppárt a Fideszről dönteni
A gazdasági válság és a tagállamok észak-déli megosztottságának drámájában jelentéktelen mellékszál, hova tartozik a Fidesz.

Tusk leszögezte, ragaszkodik ahhoz, hogy a pártcsaládban még az idén újra megpróbálkozzanak a Fidesz kizárásával.

Tusk megkapta az egymillió eurós kérdést is: „Demokráciának tartja-e Magyarországot?” A politikus erre természetesen nem mondott se igent, se nemet, inkább úgy fogalmazott, Orbán Viktor a menekültválság kezdete óta vészhelyzeti eszközökkel kormányoz, az emberek félelmét pedig – legyen szó a migrációról, vagy a vírusról – a saját hatalma kiépítésére használja.

Tusk szerint néhány intézkedése nyilvánvalóan jogos és jogszerű is, azonban a demokrácia szellemiségével ez már összeegyeztethetetlen. A koronavírus-törvényt pedig az 1933-ban a parlamenti jogköröket Adolf Hitler hatáskörébe utaló felhatalmazási törvénnyel (Ermächtigungsgesetz) állította párhuzamba:

A történelem során sokszor láthattuk, hogy a politikusok a hatalmuk kiterjesztésére törvényeket használnak. Ez Németországban ismerős lehet. Biztos vagyok abban, hogy Carl Schmitt nagyon büszke lenne Orbán Viktorra.

Ezzel Tusk szolidan és áttételesen bár, de lenácizta Orbánt.

Carl Schmitt ugyanis a politika- és jogtudomány egyik legellentmondásosabb figurája, aki nemcsak 1945-ig a Nemzeti Szocialista Párt tagja volt, hanem aktívan segített a náci rezsim legitimitásának megteremtésében. 1934-ben a hatalomátvételről kifejtette, hogy a vezető (Führer) a jog alapja. Az antiszemita Nürnbergi Törvényeket pedig a “Szabadság Alkotmányának” nevezte.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here