Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Meglepő cikk jelent meg a Magyar Nemzetbe, ami pontosan leírja mennyire is jól működik Orbán Viktorék csuda gazdasági mentő csomagja a járványban: a boltok felének zárva kell lenni a rendelet szerint. Támogatás nincs, csak bírság. De ennek ellenére kénytelen kinyitni a kereskedő, ha el akarja kerülni a biztos csődöt. Orbánék mentőcsomagja annyira mihaszna, hogy már a propaganda média is kénytelen volt leleplezni, hogy egy fabatkát sem ér.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások a kormány húsvét előtti döntése értelmében határozatlan ideig érvényben maradnak, ami azt is jelenti, hogy bizonyos üzleteknek nem szabad vásárlókat fogadniuk. A Magyar Nemzet viszont azt írja, hogy sok boltos egyszerűen nem tud tovább várni, és a fennmaradása érdekében újra kinyitott, hiába járhat ezért szabálysértési bírság.

A korlátozásokról szóló rendelet meghatározta, hogy melyek azok az üzletek, amelyek fogadhatnak vásárlókat, ezek között viszont nem szerepelnek a cipő- és ruhaüzletek, a bútor-,  sportszer-,  játék-,  könyv-,  mobiltelefon-,  óra- és ékszerboltok.

Ez Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint a magyar üzletek felét érinti, amelyeknek nem kell zárva tartaniuk ugyan, de az ide betérő vásárló és a vevőket beengedő boltos is szabálysértést követ el.

Ennek ellenére sok üzlet kinyit, mert a boltosoknak szükségük van a bevételre, és úgy érzik, a kereslet is jelentős a termékeik iránt. A kormánypárti lap azt írja, sok boltos azzal számolt, hogy csak pár hétig kell majd kibírniuk a rendkívüli intézkedéseket.

A szerencsésebbeknek volt annyi tartalékuk, hogy bevétel nélkül is átvészeljék a korlátozásokat az alkalmazottaikkal együtt, ezek azonban fogyatkoznak, sok üzletnek pedig nem is nagyon voltak tartalékaik, így erős nyomást éreznek arra, hogy újra kinyissanak.

Vámos György szerint mivel az ilyen üzleteket üzemeltetők önhibájukon kívül kerültek olyan helyzetbe, ami ellehetetleníti a működésüket, ezért szükségük lenne egy olyan, rájuk szabott támogatásra, amellyel a rendeletet betartva átvészelhetik a rendkívüli időszakot anélkül, hogy el kellene bocsátaniuk a munka nélkül maradt alkalmazottakat.

Nos akkor összegezzük Orbánék csodamentő csomagját, amivel a járvánnyal mentik a kereskedőket: érdemi támogatás nincs, ha nem akarsz csődbe menni akkor ki fogsz nyitni, de ezért jól megsarcolunk. Az meg, hogy maradj otthon… kit érdekel.

Orbánék mentőcsomagja annyira mihaszna, hogy már a propaganda média is kénytelen volt leleplezni, hogy egy fabatkát sem ér. Ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa, Orbánék nem kezelik szakszerűen a járványban a gazdasági válságot.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here