Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szlovákiában 9, Magyarországon 172 halálos áldozattal járt eddig a koronavírus járvány kezelése. Az Orbáni- politikát elítélő pozsonyi kabinet máshogy kezelik a tesztelést, a szájmaszk viselését és a kórházi elkülönítés is különbözik náluk

Szlovákiában és Magyarországon szinte egyszerre lobbant be a járvány, de Szlovákiában 9 koronavírus miatt elhunyt személyt tartanak nyilván, Magyarországon meg 156-ot – írja a Válasz Online a Horváth Zoltánnal készített interjú bevezetésében. A helyzet cikkük publikálása óta Magyarországon rosszabb lett, hiszen már 172-re emelkedett a koronavírus miatt elhunytak száma.

Horváth Zoltán 11 évig vezette a dunaszerdahelyi kórházat, ismeri a szlovákiai és a magyarországi egészségügyi rendszert is. A Válasz Online a felvidéki szakember segítségével arra kereste a választ, mi a titka „a szlovák csodának”, vagyis annak, hogy ennyire alacsony az elhunytak száma.

„Statisztikai adatok igazolják, hogy átlagéletkor, születéskor várható átlagos élettartam tekintetében nincs fundamentális különbség a két ország között. Vagyis nem arról van szó, hogy Magyarországon arányaiban több a nagyobb mortalitású idős ember” – mondta Horváth Zoltán.

A szakember elmondta, hogy Szlovákiában a legtöbb koronavírus-fertőzött 30 és 44 év közötti, a második legnagyobb csoport a 15–29 éveseké, a harmadik a 45–59-es korosztály, és csak ezután következik az igazán veszélyeztetett idősek csoportja.

„Magyarországon a fertőzöttek életkori adatai teljesen mások: az érintettek 35 százaléka 70 évnél idősebb, további szűk egyharmada pedig 50–69 év közötti. Ez az egy tényező tehát, ahol döbbenetes különbség van a két ország között.”

A másik ok a tesztelés lehet: népességarányosan 60 százalékkal többet tesztetek Szlovákiában.

Horváth Zoltán szerint míg a magyarországi sajtó nemrég még arról írt, hogy az idősek Budapesten és a nagyvárosokban a koronavírus-járvány ellenére viszonylag aktívan jártak-keltek az utcán, addigra Szlovákiában már szinte eltűntek a közterületekről, legfeljebb Pozsonyban volt némi „mocorgás”.

„Egyébként engem is meglepett az időskorúak fegyelmezettsége, amit sokan arra vezetnek vissza, hogy a kommunista diktatúra Szlovákiában talán erősebb korlátokhoz szoktatta az embereket, mint Magyarországon” – mondta Horváth Zoltán.

Különbség az is, hogy Szlovákiában a kormány kötelezővé tette a maszk viselését: „a régi és a frissen beiktatott politikai döntéshozók egyként mutattak jó példát a maszkhordással”.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy az Orbáni-politikát elítélő szlovák kormány sokkal jobb számokat produkál a járvány kezelése kapcsán, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa Orbán ellenzéke jobban teszi a dolgát.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here