Életének 77. évében elhunyt a Magyar Televízió ismert műsorvezetője, Győrffy Miklós, aki többek között olyan, nemzedékek számára meghatározó tévéműsorokban volt látható, mint a Stúdió, a Hírháttér vagy a Szólás szabadsága.

Győrffy Miklós 1980–2008 között a Magyar Televízió  munkatársa volt, itt többek között a Budapesti Körzeti Magazint, a Hírháttér, a Napzárta és A szólás szabadsága című műsorokat vezette.

Győrffy Miklós rengeteg tévés, rádiós munkája mellett azzal is beírta magát a magyar újságírás történelemkönyvébe, hogy ő hozta létre Magyarországon az első kommunikáció tanszékét 1993-ban a Kodolányi János Főiskolán.

Korábban harmincöt éven keresztül a Magyar Rádió munkatársa, vezető szerkesztője is volt, olyan műsorokban dolgozott, mint a legendás Krónika, 168 Óra vagy Vasárnapi Újság.

Pályatársa, Fodor János, a Facebook oldalán így búcsúzik Győrfy Miklóstól:

Meghalt. Káromkodnék egy kiadósat, ahogy ő szokott. És aztán nagy szünet. Mert piszkosul fáj. Meghalt Györffy Miklós, aki a legnagyobbak közé tartozott a rádiós világban – szerintem.

Meghalt az a szerkesztő, műsorvezető aki –persze csapatban – oly sokat tett, hogy rendszerváltozás legyen ebben az országban. Más kérdés, hogy milyen lett az, amiben persze tevékeny szerepet nem vállalt. Sőt. Meghalt a Györffy.

És jól van ez így, mert az nem volt már élet a végén. Emlékszem sok mindenre. A szép időkre, a lendületére és arra is, amikor letettem a kiló szőlőt az ágya mellé. Aztán a kerekes székben kitolták egy kicsit a levegőre.

Jól van ez így Miklós. Sokak nevében köszönöm, amit és ahogy tettél.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here