Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Húzza az időt a kormány, noha emberek halnak meg a járvány miatt, bizonytalanság van az érettségi körül, mindennap ezrek veszítik el a jövedelmüket és családok mennek tönkre. Országosan is sok a kritika: az MSZP javaslatainak megfogadására, őszinte kommunikációra és a halogatások azonnali befejezésére lenne szükség- jelentette ki Harangozó Tamás, az MSZP képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában

„A kormány nem vesz fel betegeket a kórházakba hetek óta, sok bent lakó betegeket viszont kirakott. Spórolnak a környező országok segítségéhez képest: elbábozták ezt a csomagot, amiről 2,5-3 hét után most már mindenki kimondta, hogy nem segítség, közben egy hét múlva be akarják jelenteni, hogy hogyan akarják újraindítani a gazdaságot” – jellemezte a kormány időhúzással vegyes mellébeszélését Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Azoknak, akiknek a hozzátartozóját hazaküldték – és most már több konkrét esetet is tudunk, akik meg is haltak – egészen embertelennek minősíthetők ezek a lépések” – emelte ki az egészségügyben tapasztalható kritikus állapotokkal kapcsolatban.

„Az érettséginél is ez tapasztalható: lassan egyhónapja jelentette be Hiller István azt a három variációt, hogy vagy írásbeli, vagy szóbeli, vagy jegy megajánlás legyen, de döntsön a kormány, mert nem lehet bizonytalanságban tartani az embereket.  Azt is hozzátette, hogy az egyetlen és legfontosabb szempont most az egészség és az élet. Itt vagyunk most már néhány nappal az érettségi előtt, és még mindig bizonytalanságban vagyunk, ez is teljesen elfogadhatatlan” – mondta Harangozó.

A szocialista politikus szerint a kormányzati spórolás egyik legvérlázítóbb példája az, hogy még a rendőröknek sem igen jut védőfelszerelés. „Eddig arról volt szó, hogy a frontvonalban lévők mindent megkaptak, aztán kiderült az érintettektől, hogy ez nem így van – magáncégek raktáraiban már többhete állnak hegyekben ezek a védőfelszerelések, mégsem jutott nekik” – tette hozzá.

Kijelentette, „Az egyik legsúlyosabb probléma, hogy nem lehet elhinni, amit mondanak, és így, bizalmatlanságban, nem lehet semmilyen jó döntést hozni még mikroszinten sem. Ne hazudjanak! Nem dedósok vannak ebben az országban! Az életünkről van szó, mindenkinek az életéről”!

Az állásukat vesztett emberekkel kapcsolatban elmondta, „Meghallgathattuk azt Gulyás Gergelytől, hogy 51 ezerrel nőtt az álláskeresők száma. Ebben a számban nincs benne az, hogy hányan estek ki. Három hónapra kapják csak az emberek a támogatást, utána kiesnek ebből a rendszerből. Az, hogy 51 ezerrel nőtt a számuk, igazán semmit nem mond, hiszen maga a kormány mondott napi 4-5 ezret 1 hónappal ezelőtt, tehát nem 50 ezer, hanem 150 ezer már lassan ez a szám” – emelte ki a kormány félretájékoztatását.

Harangozó emlékeztet, az MSZP az első perctől kezdve elmondta, mit kell csinálni és jó pár eset volt, amikor a kormány 1-2 héttel később meg is lépte, amit kértek. „Egy hete azt mondtuk, nem segít ez a csomag, muszáj, hogy több pénzt adjanak és muszáj, hogy több érintettnek tudjanak adni, különben tömegesen mennek tönkre a cégek” – utalt a vállalkozásokra és a munkavállalókra.

„Az hogyan van, hogy még Székesfehérvár fideszes polgármestere is saját hatáskörben egészíti ki a munkanélküli ellátást?” – tette fel a kérdést. „200 millió forintját a városnak arra költi, hogy nem engedi el a kezét azoknak a székesfehérváriaknak, akik most a vírusjárvány miatt bajba kerültek. Talán még neki is úgy tűnik, hogy a város lakói eggyel fontosabbak, mint a párttagkönyve, hiszen mégiscsak ez lenne a legfontosabb ebben az országban”!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here