Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hangsúlyozták: továbbra is szükség van a lakosság fegyelmezettségére. Orbán Viktor szerda este jelentette be a Facebook-oldalán, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszába lép. Az idősek és a legfertőzöttebb területen élők feszes védelmét továbbra is fenn kell tartani. Budapesten és környékén a kijárási korlátozások érvényben maradnak.

Vidéken a kijárási korlátozás helyébe új védelmi intézkedések lépnek. Példaként említette, hogy az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak. Az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak. A szabadtéri strandok látogathatóak lesznek. A másfél méteres védőtávolság betartása és az arc eltakarása vagy maszk viselése azonban az üzletekben és a tömegközlekedési járatokon kötelező lesz. A 65 év felettiekre vonatkozó intézkedések viszont továbbra is érvényben maradnak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón újabb részleteket ismertetett. A boltokban és a tömegközlekedési eszközökön kötelező a maszkviselés és a másfél méteres távolság betartása. Az oktatás májusban is digitálisan folytatódik. Engedélyezik a szabadtéri múzeumok kinyitását, illetve a profi sportolók edzését. A közegészségügyet érintő korlátozásokat négy lépésben fogják feloldani, a magánegészségügyben viszont már hétfőtől visszaállhat a korábbi rend. Korlátozások nélkül működhetnek a szolgáltatások is, viszont az 500 főnél nagyobb rendezvényeket augusztus 15-ig nem lehet megtartani. Továbbra is országszerte ingyenes lesz a parkolás.

Hétfőn nulla órától lesznek hatályosak ezek változások – mondta Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, hozzátéve: az ellenőrzések továbbra is folytatódnak. A mostani hosszú hétvégén pedig a településvezetőknek még lehetőségük lesz arra, hogy akár szigorúbb intézkedéseket is bevezessenek.

Az államtitkár szerint május 4. fordulópont lehet, nemcsak azért, mert új szakaszába lép a védekezés, hanem azért is, mert az élet újraindítása mindannyiunk által vágyott, a magyar gazdaság szempontjából is fontos lépés. A konkrét szabályokat folyamatosan közlik majd. Kiemelte: Budapest egésze és az agglomeráció egyes részei számítanak a járvány gócpontjának.

Ezért is indokolt, hogy a védekezés második szakaszában elválasszák egymástól a leginkább fertőzött területre és a vidéki Magyarországra vonatkozó szabályokat. Szólt arról is, hogy az élet újraindításával növekedhet a fertőzöttek száma, de a magyar egészségügyi ellátórendszer mostanra felkészült arra, hogy akár betegek tömegeit is ellássa.

Kovács Zoltán csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy továbbra is szükség van arra, hogy a lakosság fegyelmezetten betartsa az intézkedéseket, mert ez a garanciája annak, hogy a vírus terjedése lassuljon. Hangsúlyozta: ha a betegek számában vagy a fertőzés terjedésében bármilyen változás állna be, felülírhatják a szabályokat. Nemcsak kéthetente, hanem naponta, óráról órára figyelemmel kísérik a számok és a helyzet változását – mondta.

Az államtitkár szerint a klinikai központokkal összefogva egy reprezentatív mérést végeznek az ország átfertőzöttségéről. Ez területi lebontásban is megmutatja majd, hol tart jelenleg a vírus terjedése. A tesztelés azonban továbbra sem állítja meg a vírus terjedését – hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán.

Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett, hogy a koronavírus-járvány még nem zajlott le, egyelőre nem lehet fellélegezni. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a védekezés második szakaszába lépett Magyarország. Az egészségügy felkészült a fertőzöttek ellátására, akik száma növekedhet – tette hozzá, megjegyezve: továbbra is főleg az időseket féltik.

Az új intézkedések szabadabb mozgást tesznek lehetővé, ennek hatását fokozottan figyelik majd – jelentette ki. Közölte, hogy a fertőzöttek 62%-a, az elhunytak 63%-a fővárosi vagy Pest megyei.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here