Orbán Viktor nem nagyon szokott két választás között felmenteni senkit sem tisztségéről ezért is meglepő, hogy titokban és szinte azonnali hatállyal repült az egyik vezető politikus. A nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős helyettes államtitkár 2014 óta volt a kormány tagja.

A miniszterelnök az igazságügyi miniszter javaslatára dr. Nemessányi Zoltánt az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkárát e tisztségéből április 30-i – tehát gyakorlatilag azonnali – hatállyal felmenti – derül ki a Magyar Közlöny 2020. évi 93. számából.

A határozathoz nem tartozik indoklás, így egyelőre nem tudni, mi áll a döntés hátterében. Nemessányi Zoltán 2014 óta helyettes államtitkár, a mai napig a nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelt.

Kásler marad. Az államtitkár felmentésének híre azért is érdekes, mert bár az ellenzék mellett szakmai körök is követelik az egészségügyért is felelős miniszter Kásler Miklós, távozását, Orbán ezt a döntést még sem hajlandó meghozni.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here