Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Méghozzá 35 százalékkal, így bruttó 1 296 300 forint helyett most 1 750 000 forintot vihetnek haza.

 

Mint ismert a törvényi előírásoknak megfelelően idén 11,4 százalékkal emelkedett a parlamenti képviselők fizetése. Az emelési kötelezettséget egy 2018-as törvénymódosítással rögzítették.

Azonban a képviselők 11,4 százalékos fizetésemelése is csak addig hat megdöbbentőnek, amíg meg nem ismerjük az államtitkárok fizetésének változását. A koronavírus-járvány ugyan elsodorta az információt, de március végén több kormánytag javadalmazásának adatait is közzétették a kormány honlapján – vette észre az Mfor.

Annak a tisztségviselőnek ugyanis, aki csak államtitkári posztot tölt be az állami vezetésben, bruttó 1 296 300 forintról 1 750 000 forintra ugrott a fizetése. Az emelkedés mértéke 35 százalék, melyet a képviselőkkel ellentétben már év elején érvényesítettek a fizetésekben.

Vannak azokban olyan államtitkárok, akik a parlamenti patkóban is helyet foglalnak, mint például Dömötör Csaba, Bodó Sándor vagy Cseresnyés Péter. Ők és a hozzájuk hasonló állami vezetők nem voltak ilyen szerencsések, mivel nekik „csak” a képviselői alapbér emelkedésével kell beérniük. Ez 997 ezer forintról 1 103 400 forintra nőtt márciustól, mellé változatlan összegű államtitkári fizetést vehetnek fel, vagyis a bruttó 1 296 300 forintot. Mindenesetre havi összkeresetük így 2 399 700 forintra emelkedett márciustól.

Hasonló a helyzet a miniszteri fizetésekkel, annak összege maradt bruttó 1 979 400 forint. Viszont néhány miniszter az államtitkárokhoz hasonlóan a parlamentben is tevékenykedik, mint például – a teljesség igénye nélkül – Varga Mihály, Gulyás Gergely, Rogán Antal vagy Szijjártó Péter. Ők az alapjuttatás emelkedésével márciustól bruttó 3 082 800 forintért végzik a munkájukat.

Ugyanakkor a miniszterek közül is kiemelkedik egy, mégpedig Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter. Ezért a feladatért ugyanis 5 millió fizetést kap, ami nem változott, a képviselői alapilletmény emelkedésének köszönhetően havi bruttó 6 103 400 forint szerepelhet egy összesített bérlapon.

Egy dolog azonban nem derült ki egyelőre. Bár az Orbán Viktor javadalmazását ismertető dokumentum február 29-i dátummal került fel a kormány honlapjára, az idei állapotra vonatkozó adatot még nem tartalmazott. Ami biztos, hogy tavaly március elsejétől a korábbihoz képest 50 forinttal, 1 507 350 forintra csökkent a miniszterelnöki fizetése.

Plusz adalék, hogy a dokumentumok alapján tavaly év végén, egészen pontosan december közepén az állami vezetők vadiúj autókat is kaptak. A korábbi, jellemzően 2014-es Skoda Octaviákat 2019-es évjáratú Skoda Kodiaq-ra cserélték le a legtöbb esetben, néhányan azonban maradtak a megszokott Octavia legújabb modelljénél.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here