Lesz az még rosszabb is,-  mondta arra Orbán a péntek reggeli szokásos Kossuth rádiós interjújában a márciusi gazdasági visszaesést firtató kérdésre. A miniszterelnök kezdésnek arról beszélt, hogy szép eredményt értünk el az élet újraindításában, de nem szabad átesni a ló túloldalára és úgy tenni, mintha már nem lenne járvány. 

Orbán szerint veszély fenyegeti a politikai döntéshozókat, de az újságírókat is, ugyanis hónapok óta foglalkozunk a járvánnyal, százával olvassuk az elemzéseket, az ember úgy érzi, hogy lassan szakértővé válik, ez pedig nagyon veszélyes.

“Maradjunk a saját kaptafánknál, ne higgyük, hogy virulógusok lettünk” – jelentette ki a kormányfő, aki többször kitért arra, hogy a politikusok és az újságírók hagyjanak teret az orvosoknak, tudósoknak, virulógusoknak. “Ne higgyük, hogy már jobban értünk hozzá, mint akiknek ez a szakmája” – mondta.

Márciusban 5,6 százalékkal esett vissza az ipari termelés, mire Orbán azt mondta, hogy az áprilisi adatok még rosszabbak, “brutálisak” lesznek. Szerinte a májusi adatok is rosszak lesznek, viszont ha minden jól megy, a júniusi számok már sokkal jobbak lesznek, mint a májusiak és az áprilisiak.

A kormányfő szerint az elmúlt időszakban “százhatvanegynéhány ezer” magyar vesztette el a munkáját “nemcsak a koronavírus miatt”, ennyien vannak, akik segítséget kérnek az államtól.

Arról is beszélt, hogy utasította a belügy- és pénzügyminisztert, hogy duplázzák meg a közfoglalkoztatot számát, a kormány készen áll arra, hogy 200 ezer embernak adjon közmunkát.

A főváros és Pest megye újranyitásáról azt mondta, hogy bár ő sietne, a tudósok visszahúzzák a zakóját. “Várjuk meg, hogy a halálozási számok és arányok csökkenjenek”, amíg ez nem történik meg, addig óvatosnak kell lenni a budapesti nyitással, amelyről legkorábban jövő hétvégén beszélhetünk – mondta.

Nagyon bizonytalan, nem látja, hogy ennek a feltételei a szülők részéről meglennének, kis számban adják be a gyerekeiket – mondta arra, hogy kinyitnak-e az iskolák most még júniusban. Ha lesz nagy tömegű igény erre, olyan nagy nyomás, el fognak gondolkodni, de egyelőre nem tapasztalnak ilyet – tette hozzá.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here