Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Plakátragasztás közben kérte számon a kormányzati mellébeszélést és önfényezést az MSZP alelnöke, aki lebuktatta Orbán Balázs miniszterhelyettest is.

Kormányzati plakátokat hekkelt meg péntek reggel Komjáthi Imre. A munkát, kenyeret-feliratú pólóban ragasztgató szocialista politikus egyúttal Facebook-sajtótájékoztatót is tartott, és két Orbán két csúsztatásának leleplezését ígérte.    Mint mondta, egyetlen európai országnak sem jutott eszébe, hogy a járvány közepén milliárdokat költsön önmaga népszerűsítésére.

Szégyelljék magukat, ezt a pénzt az embereknek kellene adni, akik nem tudják kifizetni számlájukat, nem tudnak megfelelő mennyiségű és minőségű ételt adni a gyermekeiknek
– üzente az Orbán-kabinetnek az MSZP alelnöke. Megjegyezte, hogy már a hirdetések is hazudnak – ezért ragasztja le ezeket – mert bár a veszélyeztetett dolgozóknak 70 százalékos bértámogatást ígérnek, már ott tartunk, hogy csak a kieső bér 75 százalékára adnának támogatást, és azt is csak nehézkes, bürokratikus úton lehet megigényelni.

Eközben az államtitkárok 30 százalékos béremelésére jutott azért pénz – mutatott Komjáthi, emlékeztetve Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettesének csúztatására is: szerinte Orbán Balázs akkorát kamuzott az ATV stúdiójában, hogy annak majdnem beszakadt a plafonja.

A politikus ugyanis azt mondta, azért jár a koronavírus-járvány közepén is 35 százalékos béremelés a politikai államtitkároknak, mert azt előző években nem kaptak ilyet. Csakhogy ez nem igaz: az államtitkárok bruttó bérét 2018 májusában emelték a korábbi bruttó 997 ezer forintról bruttó 1,296 millió forintra, ezt pedig most újra megnövelték.

„Van képük azt mondani, hogy nincs béremelés. Hát mikor emelték utoljára a szociális dolgozók bérét … vagy a legkisebb öregségi nyugdíj összegét? Nem sül ki a szemük?”
– kérdezte a Fidesz vezető politikusaitól a láthatóan egyre jobban feldühödő Komjáthi, aki Orbán Viktor munkanélküliekről közölt számait is cáfolta.

A miniszterelnök pénteki rádióinterjújában 163 ezer munkanélküliről és támogatáskérőről beszélt – ugyanakkor a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat oldalán elérhető hiteles adatok szerint már márciusban 281 ezer regisztrált álláskereső volt az országban, az innovációs tárcától kiszivárgó adatok pedig április 12-ig ennél is több, 320 ezer álláskeresőről szólnak.

„Kapjon a fejéhez, miniszterelnök úr” – ajánlotta a videóban Komjáthi, aki azt javasolta Orbánnak, hogy hallgasson inkább a civil szervezetek, az ellenzék és a szakszervezetek véleményére, ők ismerik a válságból vezető kiutat.

A politikus javaslatokat is tett: a kormánynak 80 százalékos bértámogatást kellene adnia a bajba jutott cégeknél, az álláskeresési járadéknak kilenc hónapig kellene járnia, és minimum 100 ezer forint kellene legyen havonta – a rászoruló családoknál pedig 3 hónapig engedjék el az energiaszámlákat.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here