A főpolgármester szerint nagyon úgy néz ki az eddigi információkból, hogy a magyarországi koronavírus-járvány leginkább és elsősorban a kórházakban és a kórházakból terjed. Ezért várja a kormány adatait arról, hogy a megbetegedések mekkora része alakult ki a kórházakban.

A főpolgármester péntek délután a Facebook-oldalán azt írta, hogy furcsállja, hogy míg “az elmúlt két napban nagyságrendekkel több koronavírus-tesztet végeztek, mint bármikor korábban, a regisztrált esetek száma azonban szinte egyáltalán nem nőtt”. Idézte Merkely Béla professzort is, aki szerint “a betegségszám-megugrásokat eddig mindig az úgynevezett nozokomiális, vagyis intézeti megbetegedések okozták, ami nem ad pontos képet az ország járványügyi helyzetéről”.

Karácsony korábban azt kérte, hogy “a kormány küldje meg és/vagy hozza nyilvánosságra a Budapestre vonatkozó adatokat. Ezeket az adatokat eddig nem ismerhette senki a kormányon kívül. Pedig nagy szükség lenne rájuk. Mert, azt hiszem, itt valami nagyon nem stimmel” – írja.

A főpolgármester felidézte, hogy „a kórházi ellátásban dolgozók átfertőződöttsége viszont brutálisan magas, hiszen az összes fertőzött 15 százalékát ők adják”. Szerinte valamennyi ismert esetben az idősotthonokba és a hajléktalanszállókba is a kórházakból került át a fertőzés.

Azt is írta, hogy „a kormány megmagyarázhatatlanul nagy arányban küldte haza a kórházakból a betegeket. Hogy miért, arra érdemi válasz azóta sincs. Lehet, hogy ennek a lépésnek köze van a kórházi koronavírus-fertőzésekhez? Hiszen, ha a fertőzöttek 15 százaléka kórházi dolgozó, akkor jó esély van arra, hogy ennél is nagyobb azoknak a száma, akik betegként a kórházban kapták el a fertőzést. Azokban a kórházakban, amelyekben az elmúlt években több száz ember halt meg kórházi fertőzés miatt”.

Végül pedig azzal zár, hogy “A kormány bizonyára tudja, hogy a megbetegedések mekkora része alakult ki a kórházakban. Remélem, ezt az adatot is megismerhetjük egyszer. Mert az ország és Budapest újranyitása szempontjából nagyon fontos lenne tudnunk, igaz-e, amit az eddigi információkból ki lehet olvasni: a magyarországi koronavírus-járvány leginkább és elsősorban a kórházakban és a kórházakból terjed.”

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here