Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Napról napra látja az egész ország a totálisan csődbe ment magyar egészségügyet és a bukott kormányzati struktúra emberi katasztrófáját-írj az MSZP a weboldalán

Csődben van az egészségügy, az oktatás, a szociális szféra – ezen csak azok a kezdeményezések javíthatnak, melyek növelnék autonómiájukat – erről tartott online sajtótájékoztatót Korózs Lajos, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a Népjóléti bizottság elnöke kedden.

„Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint szuperminisztérium, működésképtelen, megbukott. Válság van az egészségügyben, válság van az oktatásban és válság van a szociális ágazatban. Éppen ezért mondtuk már a múlt héten, hogy Káslernak mennie kell, és az ő távozásával lehetőség nyílik arra, hogy a kormányzati struktúra átalakítása kapcsán önálló egészségügyi minisztérium jöjjön létre” – mondta el a képviselő.

Emlékeztetett, hétfőn bejárta a közösségi hálót a Korányi Kórházba szállított hölgy története, aki kapott egy mobilvécét a szobájába és egy szemeteskukában tudott csak tisztálkodni. „Ez ma a magyar valóság, a magyar egészségügy! No meg az az ágykiürítések kapcsán kórházból kitett 10 ember is, akiket önkéntesen ápolt egy nővér, de 9 közülük meghalt egy héten belül”!

„A KSH legfrissebb adatai szerint az átlagbér után 197.000 forint járulék keletkezik a munkaadótól és a munkavállalótól összesítve. Ez évi 2,4 millió forintot tesz ki, ami megy az államkasszába, különböző jogcímeken. A másik oldalon mindez egy koronavírussal fertőzött hölgy kórházi szobájában egy kukát és egy mobil vécét eredményez” – vetette össze a be- és kimenő tételeket Korózs Lajos.

Elmondta, hétfőn, a Parlamentben kérdéseket próbáltak képviselőtársaival együtt feltenni Kásler Miklósnak az „Azonnali kérdések órája” keretében, de csak egy kérdésre jött be egyáltalán. Személyesen tőle szerették volna megtudni, „Mi az oka annak, hogy 4000 vizsgálati minta eltűnt a Népegészségügyi Központ honlapjáról? Hogy fordulhat elő, hogy a 12. héten még 2855 influenza-gyanús esetet rögzít a honlap, másnap meg már csak 70-et? Negyvenszeres a különbség, más adatoknál meg nyolcszoros! (…) Ki hamisítja az adatokat? – sorolta a kérdéseket.

Hozzátette, a mai világban már nem lehet eltitkolni ezeket az adatokat, mert hétről hétre letölthetők és így rendelkezésre állnak visszamenőlegesen is! „Ha nem derül k, hogy ki hamisítja ezeket az adatokat, akkor a miniszternek távoznia kell a miniszteri posztról, mert nem alkalmas a feladatai ellátására” – hangsúlyozta ismételten a szocialista politikus.„A jövő héten, hétfőn újra találkozunk a miniszterrel, ha még ő lesz a miniszter, mivel nem fogadtuk el, hogy helyettese, Rétvári Bence feleljen a kérdéseinkre.

Végezetül elmondta, pártja nem érti, miért Budapestre hozzák a súlyos koronavírus-fertőzött embereket, hiszen a szállítás fertőzés-veszéllyel jár, megtörténtek országszerte az ágykiürítések, Kiskunhalason egy kvázi szuper-kórházat is létrehoztak, a vidéki nagyvárosi egyetemi kórházak a legfelkészültebbek, a fővárosi Korányi Kórház pedig nem is kórháznak, hanem szanatóriumnak épült annak idején.

„Ha a legrosszabbra készülnek, akkor el kéne mondani, hogy mire lehet számítani, hozzák nyilvánosságra az adatokat! Ha nem partner ezekben az ügyekben, akkor Káslernek mennie kell”! – követelte a Népjóléti bizottság szocialista elnöke.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here