Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A gyulai rendőrség előállította Csóka-Szűcs Jánost, a helyi Kossuth Kör elnökét, írja a Magyar Narancs. A lap arról számolt be, hogy a Gyulai Rendőrkapitányság öt munkatársa két autóval ment ki szerda hajnali 6 órakor Csóka-Szűcs házához, ahol azt közölték vele és feleségével, hogy rémhírterjesztés bűncselekmény gyanúja miatt beviszik a férfit.

A beszámoló szerint Csóka-Szűcs (képünkön a jobb oldalon) értésére adták, hogy a rémhírterjesztést gyanújuk szerint április 20-án „Gyula cenzúramentes csevegő” nevet viselő Facebook-oldalon közzétett bejegyzéssel.

A rendőrségen rabosított Csóka-Szűcs Jánossal közölték, hogy azt a Fb-posztot hozták összefüggésben a rémhírterjesztéssel, amelyet a gyulai autós felvonulásról Hadházy Ákos írt a saját közösségi oldalán, majd ezt egyetlen mondat hozzáfűzésével megosztotta Csóka-Szűcs a „Gyulai cenzúramentes csevegőn”. Ez az egy mondat így szólt: „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat.” A rendőrség szerint ez a mondattal a Kossuth Kör elnöke „a veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát”.

Az intézkedés során a rendőrök házkutatást tartottak és videón mindent rögzítették. A rendőrség lefoglalta Csóka-Szűcs mobiltelefonját és számítógépeit.

A Magyar Narancs értesülését megerősítette Csóka-Szűcs János és Körömi János, a Kossuth Kör Békés megyei koordinátora is, aki a lapnak elmondta, hogy a történtről haladéktalanul értesítette Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt.

A lap emlékeztetett, hogy április 20-án tartották Gyulán a dudálós akciót, amelyet Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, illetve a Momentum kezdeményezett.

Kedden egy 64 éves szerencsi férfit fogtak el rémhírterjesztés miatt, érte szintén reggel 6-kor érkeztek a rendőrök. A gyanúsított az egyik legnagyobb közösségi oldalon 2020. április 28-án tett közzé egy bejegyzést, amiben azt írta, hogy az ország vezetése szándékosan időzítette a koronavírus tetőzésének idejére a kijárási korlátozás megszüntetését. A

mely véleménye szerint tömeges megbetegedést eredményezhet. A közzétett bejegyzéshez rövid időn belül tizenkilencen hozzászóltak, és tizenegyen meg is osztották. A férfi azt mondta, a rendőrök végül azzal engedték el, hogy nem valósult meg bűncselekmény, és az ügyészség szerdán ugyanezt közölte az ügyről.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here