Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A járvány miatt kiürített kórházi ágyak egyharmadát visszaadják az intézményeknek hétfőtől. A helyeket viszont el sem kellett volna venni – álltja az ATV-nek nyilatkozó egészségügyi szakértő. Szerinte az egész ellátás újragondolására is lett volna lehetőség a járvány idején, de ehelyett csak kapkodó válságintézkedések születtek.

Egy hónapja kiürítették, hétfőtől viszont már visszaadják a koronavírus miatt rohamtempóban felszabadított kórházi ágyak egy részét a betegeknek.

„Annyira kevés lesz ez a hely, ez az 1/3-ad, hogy nem érdemes nekünk értelmében beszélni erről. Mi lesz a másik 2/3-al? Az megtartja koronavírusos betegeknek?” – Kunetz Zsombor egészségügyi szekértő úgy látja,végső soron a beteg kárára ürítették ki a kórházakat, vagyis meggondolatlanul gazdálkodott a kapacitásokkal a szaktárca.

Szerinte a kiürítések időszakában már látható volt, hogy nincs és nem is lesz annyi koronavírus-fertőzött, hogy ne tudná ellátni a rendszer a lakosságot anélkül, hogy súlyos betegeket hazaküldenek.

„Ez a járvány alkalmas lett volna arra, hogy az egész egészségügyet fundamentumában újraindítsa és átgondolja, de nem tette meg. Ez szerintem sokkal nagyobb bűn, mint hogy ahogy ezt kezelte és ennek sokkal több halottja lesz majd, mint amennyit most látunk.” – tette hozzá Kunetz.

Az újrainduló ellátásban továbbra is telefonos bejelentkezésre van szükség. Ezután az orvos és az adott kórház vagy rendelő dönt arról, hogy milyen sorrendben fogadja a betegeket. Az intenzív ellátás egy részét pedig továbbra is készenlétben tartják.

„A rugalmas ágyszervezéssel, egy rugalmas ellátás segítségével fenn kell tartanunk, hogy mindenki megfelelő ellátást kapjon: koronavírusos betegek is, illetve akik egyéb ellátásra várnak.” – ezt Müller Cecília mondta az Operatív törzs tájékoztatóján.

A DK szakpolitikusa attól tart, hogy az újranyitott rendelőkben nem lesz, aki megcsinálja a vizsgálatokat.

„A járványhelyzetre való hivatkozással, a járóbeteg ellátásból a fekvőbeteg ellátásba átvezérelt szakdolgozókat nem engedték vissza az eredeti munkahelyükre és sok járóbeteg központban azért nem tudtak érrendszeri vagy diabetológiai rendeléseket indítani, mert nem volt nővér!” – fejtette ki Komáromi Zoltán.

Hétfőtől folytatódhatnak a nem népegészségügyi célú szűrővizsgálatok és a kúraszerű ellátások. A fekvőbeteg ellátásban pedig jövő héttől újra elvégezhetik a tervezhető műtéteket.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here