Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kampányeszköz, hogy a kormány Európa legdrágább ünnepségsorozatára költené augusztusban az adófizetők pénzét, miközben az önkormányzatok tüzet oltanak, és igyekeznek minden anyagi lehetőséget az emberek támogatására fordítani – mondta Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője és budapesti elnöke hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

 

A felvetésre, hogy az ellenzéknek odavetett gumicsont lehet a kormány bejelentése, hogy Európa legdrágább ünnepségsorozatát rendezné meg augusztusban, Molnár Zsolt elmondta, „Itt arról van szó, hogy társadalmi szolidaritásra, az egész magyarság szolidaritására van szükség egymás iránt.

Ebben a helyzetben elképzelhetetlen, hogy milliárdokat, akár tízmilliárdot égessünk az adófizetők pénzéből azért, hogy egy nemzeti ünnepen egy kormány önmagát ünnepelje, amikor sok család az alapvető létfenntartásáért küzd”. Hozzátette, a nemzeti összefogás lényege, hogy a nemzet ezeket a milliárdokat azoknak adja, akik például elvesztették a munkájukat, vagy ahol családok megélhetése került veszélybe.

„Bízunk benne, hogy a kormány végül meg fog futamodni, ahogy megfutamodott a rendkívüli helyzet fenntartásától is. Bár figyelve a mondatokat, nem biztos, hogy nem lesz itt egy jogi trükközés azzal, hogy „visszaadja a Parlamentnek a felhatalmazást”” – vetítette előre a szocialista politikus a Fidesz politikai ámokfutásának további lehetséges alakulását.

Elmondta, szerinte tűzijátékkal nem lehet kifizetni az egészségügyi dolgozók állhatatos munkáját, ezért jobb helyük is lenne a milliárdoknak. „Vagy adjuk azoknak a szülőknek ezeket a milliárdokat, akik nem tudják belföldön üdültetni a gyerekeiket” – hozott újabb példát arra, hol lenne jobb helyen az irracionális költés helyett a fényűzésre szánt pénz.

„Tűzijátékot lehet rendezni 50-100 millió forintból és nem kell négy napos állami ünnepnek lenni, mert ez amúgy sem fog találkozni a társadalom lélektanával” – magyarázta Molnár. „Belgiumban hátat fordítottak a kormányfőnek az egészségügyi dolgozók, ne jussunk el mi is idáig, vagy, ha ragaszkodni fog a kormány ehhez, akkor jussunk el oda, hogy mi is hátat fordítunk, mert ezt nem lehet tétlenül nézni” – tette hozzá.

Rámutatott, szerinte az emberek ki akarnak szabadulni, hogy minél többet tudjanak üdülni, ezért a helyzet sok mindent indokol, kivéve a kiváltságosoknak rendezett tűzijátékot. „Látjuk, hogy hol vannak azok a visszaélések, amelyek a veszélyhelyzettel kapcsolatosak és azok az intézkedések, amelyeknek semmi közük nincs a veszélyhelyzethez, pedig lehetne itt példát mutatni összefogásról” – utalt az emberek jogos követeléséire.

Végezetül Molnár Zsolt arról beszélt, hogy a kormány pazarlásával szemben, az önkormányzatok keményen küzdenek azért, hogy a települések a lehető legzökkenőmentesebben újra tudjanak indulni. „Az önkormányzatok kidolgoztak egy programot, ami a bérleti díjfizetések halasztásáról, vállalkozástámogatásról szól. Lehet tüzet oltani és kell is, és az önkormányzati szféra keményen küzd ezért! Át kell vállalni a munkavállalók bérét. A kormány ezt megúszni akarja, és inkább 15 milliárdot fordítani újra kommunikációra! Felelőtlen politika az, amit a kormány folytat”!

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here