Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ostoba és agresszív intézkedésnek nevezte az ATV Start című műsorában Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakember Kásler Miklós EMMI-t vezető miniszter rendelkezését a kórházi ágyak felszabadításáról. Kunetz elképzelhetőnek tartja, hogy van olyan katasztrófahelyzet, amelyben több kórházi ágyra van szükség, mint ahány a rendelkezésre áll, de most nem volt szó erről – tette hozzá a szakértő.

Még a döcögő, alulteljesítő egészségügy is képes lett volna megbirkózni a hazai koronavírus-járvánnyal Kunetz Zsombor szerint, aki úgy látja: a szerinte értelmetlen ágyfelszabadításoknak végül több áldozata lehet itthon, mint magának a koronavírusnak. Hozzátette azonban, ez a kár nem lesz mérhető.

Arról, hogy a jövőben az egészségügy kevesebb ággyal működhet, és ennek tesztje lehetett a járványra történő felkészülés, Kunetz Zsombor azt mondta:

Magyarországon túl sok kórház van, túl sok aktív ággyal, és a rendszer értelmetlenül szétszórja azt a kevés humánerőforrást is, amellyel gazdálkodni tud. Erre azonban – tette hozzá – nem az a megoldás, hogy egy tollvonással megszüntetik a feleslegesnek tűnő ágyakat anélkül, hogy kórházakat zárnának be, hiszen a humánerőforrás-pazarlás így továbbra is megmarad.

Nagyon sok kórházat kellene bezárni és a helyüket sóval behinteni, hogy a helyükön soha többé ne épülhessen kórház – mondta a szakember az ATV Start című műsorában, hozzátette azonban: bezárás helyett nagyon sok kórházat kellene átalakítani. Szerinte Budapestre 4-5 nagy, egyenként 1800-2000 ágyas kórház kellene, amely Budapest és Pest megye nagy részét el tudja látni, ezen felül pedig megyénként 2, esetenként 1 kórház is elegendő lenne, és ezen kórházak köré meg kellene erősíteni az egynapos és a háziorvosi ellátást is.

Kunetz szerint bizonyos szempontból nagyot lépett előre a egészségügy a válságnak köszönhetően, hiszen a válság előtt nagyon nehéz volt egy betegnek telefonon tanácsot adni, most viszont ez normalitássá vált.

Kunetz Zsombor szerint a hálapénzt addig nem lehet betiltani, amíg az orvosok kevesebbet keresnek, mint a McDonald’s-ban a kisegítő személyzet. Ne tapsolni tessenek, hanem ezen elgondolkodni! – tette hozzá a szakember.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here