„Az elmúlt 1-2 napon nagyon mérsékelt, de egyértelmű emelkedés volt igazolható a járványügyi számadatokban, ezért változatlanul felhívnám a figyelmet arra, hogy tartsuk be az alapvető szabályokat, amelyek a könnyítéseket követően is érvényben vannak” – hangsúlyozta a tájékoztató kezdetén Müller Cecília.

Az országos tisztifőorvos hozzátette: „nagyon résen kell lennünk, hogy a fertőződések száma továbbra is kedvező képet mutassunk. A vírus még mindig jelen van, itt van, tehát kérem, hogy mindenki tartsa be a szabályokat, amelyek a fertőződés továbbadását tudják megakadályozni.”

A főorvos ismertette a reggel már közzétett részletes adatokat is, miszerint az elmúlt 24 órában sajnos jelentősen emelkedett az idehaza elhunytak száma. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy az aktív fertőzötteken belül változott az arány: eddig közel a fele szorult kórházi ápolásra, ez mára egyharmadra csökkent: 1673 fertőzöttből 568 és közülük 46 a lélegeztető gépen van.

A tisztifőorvos a nominális adatok ismertetése után emlékeztetett arra is, hogy 100 ezer lakosra vetítve hogyan néznek ki az egyes fertőzöttebb térségek arányszámai: Magyarországon minden 100 ezer lakosra 36,2 lakos jut, aki igazolt fertőzött Budapesten ez az adat 95, Fejér megyében 85,9, Zala megyében: 83,4, Komárom-Esztergomban 66,2 és Pest megyében 37,2.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here