Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az Európai Unió 2021-től betiltja az olyan könnyen és olcsón helyettesíthető, egyszer használatos műanyagokat mint például a műanyag fülpiszkálók, evőeszközök, tányérok vagy szívószálak.

Ennek nyomán nyújtotta be az Innivációs és Technológiai Minisztérium május 13-án saját javaslatát, melynek értelmében 2021. január elsejétől Magyarországon is tiltólistára kerültek volna az egyszer használatos műanyagok, valamint a könnyű és nagyon könnyű, ezen belül a biológiailag lebomló műanyagból készült zacskók forgalomba hozatala. Ám a kormány visszavonta a törvényjavaslatot.

A HVG arról írt, a jogszabálytervezet parlamenti adatlapjáról csupán annyi derül ki, hogy annak státusza visszavont, az visszavonása pedig ma, május 19-én történt meg. A Semjén Zsolt által jegyzett és Kövér László házelnöknek címzett levélben csak annyi áll: „az egyszer használatos műanyagok forgalomba hozatalának betiltásáról szóló törvényjavaslatot a kormány nevében visszavonom.”

Gulyás Gergely a múlt heti Kormányinfón egyébként még arról beszélt, hogy bár a szabályozás csupán uniós kényszer, melynek eleget kell tenniük, de állnak mögötte méltányolható környezetvédelmi szempontok, ezért a döntést a kormány támogatni tudta.

A visszavonásról a HVG megkérdezte az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, de levelükre cikkük megjelenéséig nem kaptak választ.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here