Nyilvánosságra kerültek a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) friss adatai, és ezek elég lesújtó képet adnak a magyar nyomtatott sajtó helyzetéről. Különösképpen a Fidesz propaganda médiájától menekülnek az olvasók, nem jött be Orbánéknak a média letarolása.

Minden jel szerint forint milliárdokat égettek el Fidesz tök feleslegesen a média letarolására. Egy dologgal nem számoltak: az a fránya olvasó faképnél hagyja őket, ha az újságban hazudozás van az igazság helyett.

Ugyanis a most kiderült adatokból világosan kiolvasható, nem muzsikálnak jól a kormánypárti propagandatermékek, egész pontosan közülük azok, amelyeket mernek auditálni – ismerteti a számokat a Magyar Hang.

A legutóbbi választások, vagyis 2018 áprilisa óta a Mediaworks tizenhét megyei napilapja (a portfólió része még a Nógrád Megyei Hírlap és a Dunaújvárosi Hírlap is, de azokat már nem is mérik) összesen több mint 76 ezer olvasót veszített el.

A legtöbbet, tíz-tíz ezret Győr-Moson-Sopron megyében (Kisalföld) és Szabolcs-Szatmár-Beregben (Kelet-Magyarország) csökkentek az eladások, de meghaladta a kilenc ezret az Észak-Magyarország napilap (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) példányszám-esése is.

Mindez kevesebb, mint két év alatt – igaz, így is sok olvasóhoz eljut még a kormánypropaganda, mert márciusban a tizenhét megyében a regionális napilapok összeladása naponta átlag 292 915 példány volt.

Fideszék propaganda bulvár kiadványa a Bors négy hónap alatt két és félezerrel csökkent (38 ezer fogyott belőle márciusban). Az ugyancsak Mediaworkshöz tartozó Nemzeti Sportnál is volt egy komoly zuhanás: míg tavaly az év végén 27 ezer példányban fogyott, márciusban már csak átlag 22 482-tőt vettek meg az olvasók.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here