A Flash Forest nevű kanadai startup azt a célt tűzte ki, hogy 2028-ig egymilliárd fát ültessen. Ez hihetetlen vállalásnak tűnik, de nem feltétlenül az: ők ugyanis emberek helyett – akik általában fejenként ezerötszáz fát képesek elültetni egy hónap alatt – drónokat használnak.

Ezek gyorsabban és körülbelül negyedáron dolgoznak, így értelemszerűen jóval hatékonyabbak más módszereknél. Amikor egy adott területen munkához látnak, szintén drónokkal térképezik fel a környéket, hogy a talaj és a már meglévő növények alapján meghatározzák, hol érdemes ültetni.

Utána látnak munkához az ültetődrónok, amelyek nem a magot szórják szét, hanem azokat a speciálisan kialakított kis golyókat, amelyek nemcsak a magot, hanem a csírázásukat serkentő és gyorsító anyagokat is tartalmaznak, ezért a magok akár szárazságban is túlélhetnek, miután a drónók kiszórják vagy a talajba lövellik azokat. Minden területre ott őshonos fajták magjait szórják.

A héten a Torontótól északra láttak munkához, ahol egy korábbi tűzvész elpusztította a fákat. Egy hónap alatt negyvenezer magot ültetnek el, de azt mondják, a technológia fejlődésével néhány drón napi százezret is ültethet majd. A nagy mennyiség miatt ráadásul arra sincs szükség, hogy embereknek gondozniuk kelljen a palántákat: ennyiből bőven lesz elég fa, amely aztán az adott területen segít a szén-dioxid megkötésében.

A tudósok egyetértenek abban, hogy a klímaváltozás hatásainak csökkentésére az egyik legegyszerűbb mód az erdősítés, mivel azonban évtizedek kellenek egy fának ahhoz, hogy igazán hatékonyan működjön, mielőbb és minél nagyobb számban kell fákat ültetnünk.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here