Minden jel szerint kitört a fideszes médiaháború, ugyanis: feláll a Fidesz-közeli médiaholdinghoz, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó HírTV Informátor című műsor teljes csapata – ezt a Media1 szakportál írta meg, az is kiderül, hogy egy új TV-t alapítanak.

Gyakorlatilag az Informátor teljes stábja távozik a Hír TV-től,  között találjuk a műsor felelős szerkesztőjét, a Pestisrácok nevű kormányközeli médium hírigazgatóját, Szarvas Szilvesztert, és Bohár Dánielt, az Informátor szerkesztő-műsorvezetőjét is. De távozik az operatőr és a vágó, illetve az Informátor jól összeszokott stábjának többi tagja is.

Már korábban is voltak jelei, hogy hatalmas problémák körvonalazódnak a Fidesz TV háza táján.  Ugyanis a PestiSrácok idén januárban Budapesti srácok néven indított heti műsort a HírTv-n. A Media1-nek Huth Gergely főszerkesztője azt nyilatkozta, munkatársai nagyjából március óta már nem vesznek részt a produkció készítésében, mivel eltérő elképzeléseik voltak a műsor szerkesztése kapcsán a HírTV illetékesével.

A mostani távozás mögött mélyebb ellentétek is feszülhetnek, ugyanis a Média1 információ szerint, új TV-t alakítottak a most felálló szerkesztők. A PestiSrácok tulajdonosa az Insider Media Lapkiadó Kft. nevű erősen közpénz-finanszírozott (állami hirdetésekkel kitömött) vállalkozás, idén év elején kezdeményezte a Pesti TV védjegy, azaz egy új márka regisztrációját.

A Media1 iparági forrásai nagyon is reális forgatókönyvnek nevezték, hogy a Pesti TV és Szarvas Szilveszter, illetve Bohár Dániel és az Informátor teljes stábjának a HírTv-től történő távozása között összefüggés lehet. Ezt Huth Gergely sem tagadta a portálnak, miután szavaiból egyértelművé vált, hogy Bohárék a PestiSrácok kötelékében folytatják.

A Media1 többször is kereste Szikszai Pétert, a HírTV vezérigazgató-helyettesét, hogy megérdeklődje, hogyan értékelik a fideszes médiaholding hírtévéjénél az új helyzetet, mit szólnak az új konkurens várható indulásához, de sajnos nem vette fel a telefonját.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here