Szél Bernadett, független képviselő közösségi oldalán hívta fel a figyelmet Fideszék újabb aljas húzására: a rabszolgatörvény új verziója olyan mértékben és annyira egyoldalúan csak a munkáltató érdekeit nézi, mintha az emberek puszta tárgyak lennének. Orbánék ismét a multik oldalára álltak az emberek helyet. Íme Szél teljes bejegyzése:

Az RTL Klub híradóban téma volt a rabszolgatörvény új verziója, ami a kormány szándéka szerint a járványt követően is velünk maradna. Ott is elmondtam és nem túloztam: ez maga a vadkapitalizmus. A salátatörvénybe alattomosan elrejtett módosítás olyan mértékben és annyira egyoldalúan csak a munkáltató érdekeit nézi, mintha az emberek puszta tárgyak lennének.

Azt kell tudnotok, hogy az új rabszolgatörvény verzió még az előzőnél is rosszabb, pedig azért országszerte utcára mentünk. A tervezet szerint konkrétan a dolgozók feje felett, a szakszervezeteket teljesen kihagyva tudnák alkalmazni a kétéves munkaidőkeretet, 12 órás munkanapokkal és havi egy pihenőnappal, túlórapénz nincs, és ha valaki időkeret lejárta előtt felmondana, kifizettetik vele a “negatív órákat”.

A kormány azt tervezi, hogy miniszteri jóváhagyással mehetne ez bármely vállalatnál, aminek megítélésem szerint beláthatatlan következményei lennének. Mert ilyen bérekért ennyit dolgoztatni az országot, hozzá a tönkretett egészségügy és a nem létező szociális biztonság — ne javítson ki engem senki, amikor nevén nevezem ezt a merényletet: rabszolgatörvény ez minden porcikájában. Mert a kormányt jól láthatóan “csak” az ember és a környezet nem érdekli — magyarul pont a lényeg.

Én a magam részéről minden lehetséges dolgot meg fogok tenni azért, hogy ez ne sikerüljön nekik — de még az sem kizárt, hogy a lehetetlent is megpróbálom. Mert nem lehet így bánni emberekkel, és kész.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here