Az MSZP szerint igazságosabb lenne, ha minden nyugdíjas ugyanakkora összeget kapna 13. havi járandóságként ezért azt javasoljuk, hogy annak összegét egységesen 140 ezer forintban állapítsák meg, és még idén július 1-jétől kezdjék meg a kifizetését. Erről az MSZP egy közvélemény-kutató szavazást is indított.

A párt azt írja, hogy a fenti javaslat minden érintettnek már ebben az évben plusz 35 ezer forintot jelentene fejenként. Ezzel pedig a nyugdíjasok kétharmada jobban járna, hiszen ők átlagos vagy átlag alatti mértékű nyugdíjat kapnak.

A javaslatról online szavazást tartottunk, amelynek eredménye szerint a voksolók 94%-a egyetért a 13. havi nyugdíj igazságos bevezetésével- írja az MSZP a közleményében.

Magyarország lakóinak csaknem egyharmada időskorú. Ők nemcsak a vírusnak, hanem a válságnak is fokozottan ki van téve, hiszen a folyamatosan emelkedő árakat, kiadásokat az értéküket veszítő nyugdíjakból kell fizetniük.

Nekik most van szükségük segítségre, ezért elvárjuk a Fidesztől, hogy támogassa a 13. havi nyugdíj igazságos bevezetésére vonatkozó javaslatunkat- zárja az MSZP a sorait.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here