Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kéri László, a neves politológus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, a járványhelyzet még inkább elmélyítette a társadalomban már meglévő törésvonalakat, mert nem egyformán hatott az egyes társadalmi rétegekre – ezt pedig Kéri szerint a kormány sem próbálta enyhíteni.

 

A politológus figyelmeztetett: Magyarországon jelenleg a lakosság egyharmada falun él, ahol eleve sokkal nehezebb volt a kormányzat által hozott szabályok betartása. Példaként említette, hogy a kisebb településeken az üzletek eleve sokkal rövidebb ideig vannak nyitva, itt az idősávokat betartani szinte lehetetlen.

Kéri szerint ez a pár hónap, amíg sokan kényszerültek otthon maradni, sokaknak a túlélésről szólt. Becslése szerint hazánkban jelenleg mintegy kétmillió olyan ember lehet, akiknek megfelelő mennyiségű tartaléka van, a lakosság 30 százaléka azonban hónapról hónapra él, nekik akár egy hónapos otthonmaradás is komoly következményekkel járhat.

Kéri László úgy fogalmazott: a járvány miatt most olyan pofont kapott a magyar társadalom, amilyet legutóbb talán 1956-ban kapott. Szerinte ráadásul a kormány részéről sem látszott szándék arra, hogy az említett 30 százalékon segítsen.

A politológus úgy látja, a járvány betörésével gyökeresen megváltoztak az emberek mindennapjai, sok tudósítás született, a kisebb, szegényebb falvakról viszont alig érkezett hír, így nem tudni, mi történt velük az utóbbi hetekben, hogyan hatott rájuk a járványhelyzet. Kéri szerint a kormányon – bár azt kommunikálta, hogy senkit nem hagy magára –  nem látszott, hogy aggódna ezekért az emberekért, ami annak is lehet a következménye, hogy a kisebb falvak lakosságának hangja sokszor nem hogy a kormányzatig, de a megyeszékhelyig sem jut el.

Kéri László azt mondta, ebben a negyedévben politikai szempontból nem történt más a kormányzat részéről, mint az elmúlt 10 évben, csak sokkal koncentráltabban. Szerinte a kommunikációból az látszott, hogy a Fidesznek még mindig csak a saját bázisa a fontos, azokat az embereket helyezik előtérbe, akik a következő választási győzelmüket garantálják.

A politológus hozzátette, hogy a lakosság nagy része ugyanakkor kreatívan oldotta meg a felmerülő problémákat.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here