Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

 Az egyeztetésnek nem lehet az az alapja, hogy arról beszélünk, golyó vagy kötél általi halál lesz- fogalmazott Karácsony Gergely a kormánnyal folytatott egyeztetésekről. A főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról is beszélt: ugyan még van idő a költségvetési tervezet elfogadásáig, úgy érzi, a tárgyalások kiüresedtek, az önkormányzatokat pedig „csak az ítélethirdetésre hívták, a tárgyalásra nem”.

A Belügyminisztériumban tárgyaltak ma az önkormányzati szövetségek a kormánnyal a 2021-es költségvetési tervezetről. Karácsony Gergely szerint ugyanakkor az egyeztetések kiüresedtek, azt ugyanakkor szerinte nem látja a kormány, hogy Budapest ügye egyben az ország ügye is, mivel ha a főváros megroppan, az azt jelenti, hogy Magyarország gazdasági motorja roppan meg.

A főpolgármester azt tapasztalta a megbeszélésen, hogy volt néhány olyan felvetés, amelyet kormánypárti polgármesterek fogalmaztak meg a költségvetéssel kapcsolatban – szerinte ez azt mutatja, hogy sok irányból van ellenállás a tervezet ellen.

Karácsony szerint Budapestnek két problémával kell megküzdenie: a koronavírussal és a járvány okozta gazdasági visszaeséssel. A kormányzat megszorító csomagjának fele szerinte a fővárost érinti, de, mint fogalmazott: a budapestiek sem naivak, ha a költségvetést a jelenlegi formájában elfogadják, az egy politikai döntés lesz.

Azt elismerte, hogy egyes állami támogatások valóban növekedni fognak, de rámutatott arra, hogy például a szolidaritási adó mértéke a főváros esetében a négyszeresére nő.

Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár korábban szintén az Egyenes beszédben azt mondta: hajalndó akár nyilvános beszélgetésre vagy vitára is a főpolgármesterrel, ha ez az ára, hogy kompromisszum szülessen. Karácsony erre úgy reagált: most dolgozni kell, nem pedig vitatkozni.

A főpolgármester azt mondta: nem tartja magát egy „hisztizős típusnak”, de unja, hogy állandóan kormányzati felvetésekre kell reagálnia, erről szól az egész élete, de nem fáradt bele, azt ígérte, mindig azon lesz, hogy legyen együttműködés, de ennek nem lehet az az alapja, hogy „arról szól a beszélgetés, hogy golyó vagy kötél általi halál legyen”.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here