Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az idén még egy forintot sem kapott az állami kukaholdingtól a neki járó pénzből az FKF – ezt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes mondta csütörtökön az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Orbánék annyira súlyos helyzetet teremtettek a főpolgármester-helyettes szerint, hogy hétfőn már egyetlen forint sem lesz az FKF számláján. A cég felügyelőbizottságának elnöke ezt megerősítette, szerinte ráadásul nem csak a fővárosban, hanem vidéken is komoly finanszírozási gondok vannak.

„Összeköti a kezünket, belök minket a Dunába és szurkol a várból, hogy hát ússzatok, hajrá”- a főpolgármester-helyettes szerint valahogy így viselkedik a kormányzat a főváros vezetésével szemben.

Tüttő Kata az Egyenes Beszédben elmondta, hogy hiába fizettek be a lakosok nagyjából tízmilliárd forintnyi szemétdíjat, az Orbánék felügyelete alá tartozó Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. – ismertebb nevén kukaholding – eddig nem fizette ki az FKF-nek járó összeget.

„Van papírunk, ígéretünk arra, hogy a budapestiek által befizetett szemétdíjat a fővárosi önkormányzat visszakapja, mert elvisszük a szemetet. Ebben az évben még a budapestiek által fizetett szemétdíjból egy vasat sem kaptunk” – mondta Tüttő, hozzátéve: már ott tartanak, hogy az FKF számláján hétfőn nulla forint lesz.

Az év elején Karácsony Gergely még arról beszélt: a főváros szeretne kilépni a kukaholding rendszeréből, sőt, szerinte más települések is követnék Budapest példáját. Akkor Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár azt mondta, senki mástól nem hallottak panaszt.

A kukaholding ekkor 14 milliárd forinttal tartozott az FKF-nek, ebből 10,4 milliárdot nem sokkal később kifizettek, de a fennmaradó 3,6 milliárdos követelés jogosságát nem ismerték el.

Az FKF felügyelőbizottságának elnöke szerint a cég még a járvány idején is maradéktalanul elvégezte feladatát, mégsem kapták meg a lakosság által befizetett, nekik járó pénzt. Mártha Imre Híradónknak elmondta, hogy a Gulyás Gergely által korábban megígért 3,6 milliárd forintot sem kapták még meg.

„Beszedi a pénzt a fogyasztóktól, az ügyfelektől, de látszólag nem utalja tovább az FKF-nek és az egyéb hulladékos cégeknek. Én azt hallom, hogy vidéken is nagyon komoly finanszírozási problémák vannak, úgyhogy ez egy országos probléma. Mi ezt jeleztük, folyamatosan természetesen napi szinten, nem érkezik pénz, és ezért kerültünk gyakorlatilag most már a tönk szélére” – szögezte le Mártha.

Hozzátette: nem állami segítséget kérnek, csak a saját pénzükhöz szeretnének hozzájutni. Szerinte, ha nem történik változás, néhány hét múlva leállhat a szemétszállítás Budapesten.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. híradónk kérdésére azt válaszolta: 2020-ban – ahogyan 2019-ben is – a hatályos jogszabályok szerint számol el az FKF Nonprofit Zrt.-vel. Hangsúlyozzák: minden, a jogszabály szerint járó, kiszámlázott díjat megfizettek az FKF-nek, hátralékuk nincs.

Szerintük viszont az FKF 2020-ban nem teljesítette határidőre az adatszolgáltatást, és a mai napig nem állította ki számláját az első negyedéves díjról, így pénzügyi teljesítés sem történhetett.

Az FKF felügyelőbizottsági elnöke erre úgy reagált: kollégái is megerősítették, hogy egy ötmilliárdos számlát már elküldtek a kukaholdingnak. Szerinte az állami cég az elmúlt időszakban extrém, soha nem tapasztalt adatigénylésekkel lép fel újra és újra, hogy ezzel is időt nyerjenek.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here