Hódmezővásárhely polgármester szerint az önkormányzatoktól való forrásmegvonásnak a két év múlva esedékes parlamenti választásokhoz is köze van.

 

„Hasonlóan nagy a baj Hódmezővásárhelyen, mint bármelyik másik önkormányzatnál” – erről beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármestere azt mondta: kiegyensúlyozott költségvetésük volt, aminek a járvány és a kormány által elvett adók is rosszat tettek, ez az intézkedés szerinte a világon egyedülálló.

Márki-Zay Péter több polgármesterrel is beszélt, aggályosnak tartják azt, hogy a legtöbb önkormányzatnál a kormány kegyeitől függ, hogy milyen adókat kapnak vissza és vesznek el tőlük. Nagy bajnak nevezte azt is, hogy ezeket az adókat egyik napról a másikra el lehet venni vagy változtatni lehet rajtuk.

A polgármester szerint az önkormányzatoktól való forrásmegvonásnak a két év múlva esedékes parlamenti választásokhoz is köze van. Márki-Zay elmondása szerint, miután forrás hiányában nem tudnak fejlesztéseket megvalósítani, a kormány majd a kampányban érvelhet ezzel az ellenzéki városvezetőkkel szemben.

 

A megyei jogú ellenzéki városok vezetői a jövő héten Karácsony Gergellyel fognak tárgyalni. Ezzel kapcsolatban Márki-Zay Péter azt mondta: az önkormányzatok a közös megoldást keresik, és a közös fellépés lehetőségét. „Egy szorosabb együttműködés a hatékonyabb városüzemeltetésre is ki fog térni. A közös beszerzésekkel, pályáztatásokkal, hatékonyabb megoldásokkal jobb anyagi helyzetbe kerülhetnek az önkormányzatok” – mondta a műsorban a polgármester.

Márki-Zay úgy gondolja, egyetlen veszély van a Fidesz számára: a nyilvánosság, átláthatóság és a kommunikáció.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here