A kormány üdvözli, hogy az Országgyűlés döntött arról, hogy felhívja a kormányt, hogy szüntesse meg a rendkívüli jogrendet – mondta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a mai parlamenti szavazást követően a Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely azt mondta, arra kérik a házelnököt és az államfőt, hogy a szükséges vizsgálatokat a lehetséges legrövidebb idő alatt “legyenek kedvesek elvégezni”, és a jogszabályokat, ha arra alkalmasnak látják, aláírni és kihirdetni.

Ha ez megtörténik a holnapi napig, akkor a kormány a holnapi ülesén már tud dönteni a rendkívüli helyzet megszüntetéséről – mondta a miniszter hozzátéve: “akkor az a szándékunk, hogy szerda éjfélkor a rendkívüli jogrend véget ér” – jelentette ki Gulyás Gergely.

Orbán Viktor május 15-én jelentette be Belgrádban, hogy a kormány kész visszaadni a rendkívüli felhatalmazást. Ezt követően Varga Judit igszságügyminiszter posztolta, a Facebook oldalán, hogy június 20-án véget érhet a rendkívűli jogrend.

Gulyás Gergely ugyanakkor a legutóbbi kormányinfón már jelezte, hogy ez hamarabb, június 17-én, vagy 18-án is megtörténhet.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here