Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Torzsa Sándor, az MSZP ifjúsági szervezetének, a Societasnak az elnöke és aki nem mellesleg a Ferencvárosban az MSZP-DK frakciónak a vezetője időről-időre megosztja a gondolatait Facbookon, most egy érdekes gondolat kísérletet tárt a nyilvánosság elé: Hogyan is lehetne csökkenteni Budapesten a közlekedési zsúfoltságot. Íme, Torzsa teljes írása változtatások nélkül:

VÉGE A VÉSZHELYZETNEK- Mit tanulhatunk a járványból? Hogyan legyen sokkal zöldebb Budapest!

Hivatalosan is végett ért a vészhelyzet, de persze ez nem jelenti azt, hogy minden ugyan úgy folytatódhat mint előtte. Sőt, ne is folytatódjon úgy, hiszen gazdagabbak lettünk rengeteg tapasztalattal, amit nem elfelejteni, hanem hasznosítani célszerű más küzdelmeinkben is.

Várospolitikusként tudom, hogy Budapestnek és benne Ferencvárosnak, de a világ és Magyarország más városainak is komoly kihívást jelent a közlekedés és ezzel a szmog. Az útjaink évről-évre zsúfoltabbak, a tömegközlekedés folyamatos kritika tárgya és hiába minden erőfeszítés, de a kerékpár a többségnél csak maximum egy kiegészítő közlekedési alternatíva, nem pedig a fő.

A járvány megtanított minket arra, hogy van már olyan modern a technika és tudjuk úgy szervezni az életünket, hogy valódi alternatíva lett a homeoffice és vele együtt az online megbeszélések.

Ha cégek, hivatalok, irodák, iskolák újragondolják, hogy vajon tényleg minden munkafolyamathoz személyes jelenlét kell-e, vagy vannak napok, amikor otthonról is lehet dolgozni, akkor csökkenthető az utazások száma és ezzel együtt az utaink és tömegközlekedési eszközeink túlterheltsége, városaink szmog terhelése.

A járvány hozhat egy új, valódi zöld gondolatot a közlekedés politikába, a hova építsünk új utat helyet, hogyan csökkentsük az utazások-elindulások számát.

És itt nem csak a homeofficra kell gondolni, ha kisebb bölcsődéket, óvodát hozunk létre, ám de közelebb az emberek lakhelyéhez már az is csökkenti a felesleges utak hosszát, ha az agglomeráció összes városában lenne gimnázium, jó egészségügy…. Nem folytatom a gondolat kísérletet.

A kerületben az MSZP-DK frakciónak minden hétfőn, tehát havonta 4 alkalommal van frakcióülése, ez 14 embert érint. Ez 14 utazás alkalmanként. Úgy döntöttünk, hogy ezután is 3 alkalommal online tartjuk meg a tanácskozást, ezzel egy hónapban 42, egy évben meg 504 alkalommal csökkentjük az utazásaink számát, 504 alkalommal csökken a forgalom és a tömegközlekedés zsúfoltsága. Ezzel kevesebb káros anyagot bocsájtunk ki és hozzájárulunk egy zöldebb Budapesthez.

Tudom, hogy nem csak mi jutottunk el idáig, ügyvédi irodák, cégek és más munkahelyek is fontolgatják a homeoffice fenntartását. Csak bátorítani tudom őket, hiszen a homeoffice zöldebb, mint a buszon zötykölődés. A legzöldebb megoldás!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here