Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Bálint gazda ma este csöndben elment – jelent meg vasárnap este Bálint György Facebook-oldalán. Bálint gazda tavaly júliusban lett 100 éves, akkor azt írták róla:

„Fura dolog, ha valakinek az a legfontosabb képessége, hogy a megnyugtató jelenlétével és kellemes hangjával a lehető legkülönbözőbb emberekben is rokonszenvet képes kelteni, de Bálint Györggyel pont ez a helyzet.”

Bálint György 1919-ben Gyöngyösön született, 1941-ben szerzett kertészmérnöki oklevelét a budapesti Magyar Királyi Kertészeti Akadémián. 42-ben munkaszolgálatra, majd 44-ben koncentrációs táborba hurcolták. A holokausztot egyetlen testvére élte csak túl a családból, hogy a kommunisták 1948-ban elvegyék a családi birtokát.

Idézet a századik születésnapján megjelent cikkből:

„Bálint György 50 éves koráig nagyközönség előtt lényegében ismeretlen kutatóként, főkertészként és agronómusként dolgozott, aztán a hatvanas évek végén előbb a Kertészet és Szőlészet, a Kertbarát magazin majd több hasonló profilú lap szerkesztője lett, miközben napi- és hetilapokban is elkezdett kertészeti témájú tanácsadó cikkeket publikálni. Több tucatnyi szak- és tankönyvet is kiadott közben.

Amikor 1981-ben a köz- és egyetlen tévé Ablak című műsora elindult, már ismert névnek számított, de az Ablak tényleg országosan népszerűvé tette. Ekkoriban ragasztották rá a Bálint gazda márkanevet. Szédítő visszagondolni, hogy 81-től 2009-is szerepelt az Ablakban.

A szellemileg valahogy nem öregedő Bálint az internetkorszak beköszöntével lazán tudott váltani, látogatott weboldalt csinált, és több mint 400 ezren követik a Facebookon is.

A kedveltségét kicsit sem kezdte ki, hogy a rendszerváltás után politizált is, az SZDSZ-ben fontos választott pozíciókat töltött be és egy ciklus erejéig országgyűlési képviselő is volt, hogy később kilépjen a liberális pártból, de a szabadelvű meggyőződését sosem tagadja meg.”

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here